fbpx

Kaj se dogaja, ko nosimo seksi, a pretesno obleko?

Izpostavljeno, Lifestyle, Lifestyle, Moda, Prva stran, Tuja scena, Zanimivosti

Posledice so neestetske, pa tudi zdravju škodljive – o tem priča serija vrhunskih umetniških fotografij.

Morda bi morali začeti kar z neizprosno resnico: nič dobrega! Ozka obleka pušča posledice na našem telesu. To je v seriji fotografij, ki jo je poimenoval Impression, odlično ujel mojster objektiva Justin Bartels, v San Diegu živeči ameriški fotograf, ki je specializiran za modno, športno in umetnostno fotografijo.

Najbrž tudi same rade priznamo, da včasih ni boljšega občutka, kot skočiti v ozke kavbojke oziroma ‘skinny jeans’, še posebej, ko jih lahko skombiniramo s čudovitimi seksi sandalčki, ki privlačijo poglede k našim stopalom.

Kajpak se zavedamo, da nismo všeč samo sebi, ampak tudi moškemu delu populacije. Počutimo se odlično, vsaj nekaj časa, čeprav si že čez uro ali dve potihem zaželimo, da bi bile hlače vsaj eno številko večje (ker komaj dihamo in si na skrivaj odpenjamo gumb, ko sedimo za mizo) in da bi na nogah imele superge, v katerih bi lahko hitreje in bolj varno hodile, kot na vrtoglavih petkah, z nogami, ovitimi v vsega nekaj trakcev.

Že dlje časa se piše in govori o tem, da ima nošenje (pre)ozke obleke negativne posledice na telo. Kot prvo, včasih sploh ni videti estetsko (v globjo razlago se tu nalašč ne spuščamo), kot drugo pa preozka oblačila dejansko upočasnijo prekrvavitev, ustvarijo pritisk na notranje organe in želodec (pomislite na steznik in razna oblačila za navidezno ožanje pasu, zadnjice in stegen), lahko povzročijo celo težave z dihanjem, ali pa vplivajo na neplodnost (slednje sicer resda v večji meri velja za moške, če ves čas nosijo preozke hlače).

Fotografije, ki jih je ustvaril Justin Bartels, pričajo o teh težavah in niso niti najmanj privlačne, kot tudi dejansko ni prav nič seksapilen pogled pod navidez lepo, modno in seksi a pretesno obleko oziroma kose garderobe.

ta fotografija je simbolična in ni delo Bartelsa

Kako se boste odločile, je seveda vaša stvar, naš namen ni odvrniti vas od nošenja ozkih oblačil, sploh kadar je slednje prej izjema, kot pravilo.

 

Foto: Justin Bartels, The Huffington Post, Elle, Pinterest


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam