fbpx

Kaj se zgodi, če samo 10 minut dnevno hodite po stopnicah?

Lifestyle, Novice, Odnosi, Prva stran

Preprosta vaja z neverjetnimi učinki!

Če ste do zdaj za odganjanje zaspanosti in utrujenostina delovnem mestu posegali po kofeinskih napitkih, se lahko tej navadi odpoveste ali pa jo vsaj zmanjšate. S pomočjo preproste vaje za prebujanje, se boste počutili polni energije.

Alternativni način pridobivanja energije, ki bo prebudil vaše telo, je zelo zdrav in brezplačen. Vse, kar potrebujete, je 10 minut hoje po stopnicah in vaše baterije bodo ponovno napolnjene. Energije boste tako pridobili celo več, kot z zaužitjem 50 miligramov kofeina.

Raziskave na ameriški univerzi so opravili kar na študentih samih, ki so trpeli zaradi kroničnega pomanjkanja spanca. Ena skupina udeležencev je prejela kofeinske tablete, druga tablete s placebo, tretja pa je morala 10 minut dnevno hoditi po stopnicah.

“Izkazalo se je, da v prvih dveh skupinah ni bilo razlike v počutju, medtem, ko je tretja skupina imela po hoji več energije, študenti pa so se počutili bistveno bolje. To je bil enak občutek, ki se pojavi takoj po vadbi in je tudi najbolj učinkovit. Takega rezultata študenti niso dosegli niti s 50 miligrami kofeina,”

je povedal professor Patrick J. O’Connor.

Celotna raziskava je zasnovana prav za vadbo, ki jo ljudje lahko izvajajo v službi in na številnih drugih mestih.

“Veliko ljudi ima v službi dostop do stopnic, zato je ta vaja idealna za vse, ki se med delovnim časom želijo razgibati ali prebuditi,”

je še dodal dr. O’Connor.


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam