fbpx

Kaj se zgodi s kožo, če uporabljamo neprimerne kreme za našo starost?

Izbor urednice, Lepota, Novice, Prva stran

Uporaba kreme za napačna leta lahko naredi več škode kot koristi.

Ob zapisu na deklaraciji kreme, da je primerna samo za določena leta, marsikdo samo zamahne z roko v prepričanju, da gre samo za oglaševalski trik, vendar pa lahko uporaba kreme za napačna leta lahko naredi več škode kot koristi.

V sodobnem času se spopadamo z veliko več osneznaženosti zraka, slabe prehrane in stresa, kot pred petdesetimi leti in vse skupaj se nedvomno odraža tudi na videzu kože.

Danes ženske uporabljamo več ličil in zaradi tega moramo večjo pozornost nameniti tudi negi kože. Neustrezno čiščenje obraza lahko povzroča prezgodnje staranje in bolj, ko smo starejši, se stanje kože poslabšuje, zato lahko z uporabo ustreznih izdelkov lahko upočasnimo proces staranja. Pri tem pa se pojavlja vprašanje, kakšne izdelke uporabljati? Osnovna načela čiščenja kože so enaka tako pri dvajset, kot tudi sedemdesetletnici, ključnega pomena pa je obnavljanje površinske plasti kože, ki je poškodovana zaradi različnih zunanjih vplivov.

V 20-ih letih koža veliko bolje prenaša negativne vplive in se tudi hitreje regenerira, saj hitreje absorbira vse hranljive sestavine v izdelku. Zato v tem življenjskem obdobju ni treba koži dodajati posebnih izdelkov, dovolj je le uporaba vitaminskih izdelkov, ki vsebujejo zaščitni faktor. Če bi že v teh letih uporabljali izdelke za kožo, ki so namenjeni 40-letnicam, bi bila koža preprosto preobremenjena, ker določene sestavine niso potrebne in lahko pride do raznih izpuščajev ali drugih vnetij.

Ko se približujemo 40-im in 50-im letom, naša koža proizvaja vse manj maščob, zato postaja bolj izsušena in slabše absorbira vitamin in minerale. Zmanjša se tudi raven estrogena, ki je bistvenega pomena za gladko in mehko kožo. V tem obdobju so primerni izdelki, ki obnavljajo kožo in vsebujejo vitamin B in E ter maščobne kisline, kot je na primer arganovo olje.

Katere izdelke uporabljati?

20 – ta leta

V tem obdobju bi morali uporabljati kreme z visokim zaščitnim faktorjem, vitaminom C in serume z antioksidanti. Kreme za predele okoli oče še ne potrebujete, saj se ta predel dovolj nahrani z izdelki, ki jih uporabljate za preostali del obraza. Ko se približujete 30-im letom, pa naj te kreme postanejo del vaše redne lepotne rutine. Izberite izdelke z vsebnostjo retinola, ki pomagajo vzdrževati raven kolagena, po tridesetem pa jih zamenjajte z izdelki s hialuronsko kislino, da dobite dodatno vlago.

30 – ta leta

V tem obdobju priporočamo redno uporabo (2x tedensko) nežnega pilinga z AHA kislinami, saj spodbujajo obnovo kožnih celic. Seveda potrebujete tudi kremo z zaščitnim faktorjem, antioksidanti in vitaminom C, za nočno nego pa uporabljajte izdelke z retinolom, za proizvajanje kolagena.

40 – ta leta

V svojo lepotno rutino vključite kremo s hialuronsko kislino, saj absorbira kar tisočkrat več vlage kot navadne kreme, za nočno nego pa uporabljajte izdelke z večjo vsebnostjo retinola.

50 – ta leta

Izdelki, ki jih uporabljate v tem obdobju, morajo vsebovati vitamin C in E ter peptide, kot so aminokisline in beljakovine. Te sestavine izboljšujejo proizvajanje kolagena in regeneracijo prožnosti kože.

 

Foto: Imaxtree


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam