fbpx

Kaj se zgodi z vašim obrazom, ko se prenehate ličiti?

Lepota, Novice, slider

Privoščite si make – up detox!

Če se morate naličiti tudi, če greste samo do trgovine, potem bi morale razmisliti o tem, da naredite premor. Preverite, kaj se zgodi z vašim obrazom, ko se prenehate ličiti.

Zmanjšujejo se pore

Tekoči pudri, bronzerji in korektorji so videti lepo na obrazu, vendar so prav hkrati glavni krivci za zamašene pore. Ob prenehanju uporabe ličil se pore čez določen čas očistijo, obraz pa je manj naguban.

Zmanjševal se bo pojav mozoljev

V ličilih so različne kemikalije, ki niso koristne za kožo. Tu so še bakterije, ki so prisotne na čopičih in gobicah, ki jih uporabljamo. Ne samo, da nam nečistoča zapira pore, so tudi razlog za različna vnetja kože.

Manj očesnih okužb

Večina ličil vsebuje konzervanse, ki lahko povzročajo rdeče oči in če maskaro posojate prijateljici, lahko tvegate resno okužbo.

Okrevanje kože

Ličila zavirajo proces potenja obraza, še posebej, če z njimi zaspimo. Če pred spanjem ličil ne odstranite, se odmrle celice mešajo z nečistočo in preprečujejo obnovo kože. Zaradi tega bo vaš ten sivkast, koža pa suha.

Zbogom alergijske reakcije

Ličila so polna sulfatov, parabenov in kovin, ki povzročajo alergijske reakcije. Če opazite na obrazu rdeče izpuščaje, so zanje kriva ličila.

Videti boste bolj zdravi

Ne samo vaša koža, tudi celotno telo bo bolj zdravo. Ličila vsebujejo sestavine, ki lahko zvišajo krvni tlak, vplivajo pa tudi na plodnost.

Vemo, da bi bilo doživljenjsko odpovedovanje ličilom misija nemogoče, vendar pa si vsi lahko kdaj privoščimo make – up detox. Bi začeli že januarja?
Foto: Instagram


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam