fbpx

Kaj vas dokazano dela privlačne pri nasprotnem spolu?

Odnosi, Prva stran

Ni vse v videzu!

Ali poznate osebo, ki imajo v sebi skrivnostno ter čarobno privlačnost in z lahkoto osvajajo vse okoli sebe, vi pa se sprašujete, v čem je njihova skrivnost? Lahko vam že takoj na začetku zaupamo, da ta privlačnost nikakor ni povezana z videzom.

Odgovor je zelo preprost: najbolj pomembna stvar, ki nas v očeh nasprotnega spola dela privlačne, so čustva. Mogoče se to sliši preprosto, vendar v resnici ni tako, saj golo izražanje čustev ni dovolj, vaša čustva morajo biti preprosta in iskrena. Z drugimi besedami: privlačijo nas ljudje, katerih čustva lahko razumemo. Podzavestno namreč iščemo partnerja, ki uteleša enake misli in čustva kot mi in ko ga najdemo, do te osebe začutimo privlačnost.

why-is-physical-attraction-important-in-a-relationship

Pred kratkim so v Nemčiji izvedli raziskavo, kjer so prostovoljci gledali video posnetke, na katerih so ženske izražale svoje občutke strahu in žalosti. Po ogledu posnetkov so prostovoljce prosili, da podrobno opišejo svoje občutke.

Rezultati so bili naslednji: bolj, kot so prostovoljci razumeli, kako se ženska počuti, bolj jih je privlačila, ne glede na njen videz. Raziskovalci so med poskusom merili tudi možgansko dejavnost in kot se je izkazalo, je področje v možganih, ki se ukvarja s privlačnostjo druge osebe, pokazalo povečano aktivnost, ko so bili udeleženci poskusa najbolj prepričani o čustvih omenjenih žensk.

Ugotovitev je torej naslednja: naša sposobnost, da lahko dešifriramo in sprejmemo čustva drugih ljudi, pomeni, da jim začenjamo zaupati. Zato menimo, da bomo s to osebo našli skupni jezik in podzavestno občutimo neko privlačnost

Foto: harpers Baazar, Pinterest


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam