Kaj vaš parfum pove o vas?

13. oktober 2023

Kaj vaš parfum pove o vas?

13. oktober 2023

Legendarna Coco Chanel je nekoč dejala: “Ženska brez parfuma, je ženska brez prihodnosti. “

Vsi ljudje, pa naj se tega zavedamo ali ne, s svojim vonjem okolici sporočamo, kdo in kaj smo. Vsi smo na nek način ‘obsedeni’ z vonjem. Na podlagi občutkov in kemičnih reakcij, ki jih v nas sproži določen vonj, se zaljubljamo oziroma nas vonj nekoga odbija. Tako parfum pusti še bolj močan vtis kot vaš izbor oblačil.

In kaj vaš izbrani vonj sporoča o vas?

Poznamo štiri osnovne kategorije parfumov. V lesno kategorijo spadajo tudi cvetlični in sadni, druga kategorija je kategorija citrusov, rožna kategorija, ki bazira na eni cvetlici, ki si podreja vse ostale note in nazadnje je tu orientalska kategorija, kamor spadajo parfumi, narejeni iz mešanice začimb.

Foto: Pexels

Če ste pristaši citrusnih vonjov, ste oseba, na katero se ljudje lahko zanesejo. Organizirani, redoljubni in rojeni vodje. Polni energije in vsak dan znova pripravljeni, da osvojite svet!

Cvetlični vonj bo izbrala ‘klasična’ ženska. Romantična po duši. Ženska, ki verjame v ljubezen na prvi pogled in je večna partnerica. Rada ima udobno življenje in lepe stvari. Cvetlični parfumi so najbolj priljubljeni med vsemi vonji.

Po sadnih vonjih posegajo ženske, ki so razigrane in imajo rade barve. So mladostne in rade v trendu. Obožujejo nočne izhode in uživajo v središču pozornosti. Ljudje so radi v njihovi družbi, saj vedno poskrbijo za dobro voljo in zabavo.

Orientalski vonji, ki temeljijo na vaniliji in drugih začimbah, so za ženske, ki so seksi in vročekrvne. Uživajo v dobrem vinu in vedno so deležne moških pogledov. Mojstrice zapeljevanja izgledajo ravno tako dobro v moški srajci kot tudi v večerni toaleti. Samozavestna ženska, ki je enostavno čudovita.

Foto: Instagram @eleviniak

No, verjetno ni potrebno posebej poudarjati, da zgornjih opisov ne gre jemati strogo resno, morda pa lahko na tej podlagi najdemo našo naslednjo dišavo?

Avtor
Piše

Branka Grbin

Style. Več novic