fbpx

Kaj vaš parfum pove o vas?

Lepota, Novice, Prva stran

Coco Chanel: “Ženska brez parfuma, je ženska brez prihodnosti. “

Vsi ste najbrž gledali kultni film Parfum, kjer serijski morilec iz ženske kože po kompleksnem procesu izdeluje parfume. Njegova obsedenost je vonj. Ne daleč od resnice je, da vsi ljudje pa če se tega zavedamo ali ne, s svojim vonjem sporočamo okolici, kdo in kaj smo. Vsi smo na nek način “obsedeni” z vonjem. Na podlagi občutkov in kemičnih reakcij, ki jih v nas sproži določen vonj, se zaljubljamo oziroma nas vonj nekoga odbija. Tako parfum pusti še bolj močan vtis kot vaš izbor oblačil. In kaj vaš izbrani vonj sporoča o vas?

perfume movie

 Poznamo štiri osnovne kategorije parfumov, in sicer lesna kategorija kamor spadajo tudi cvetlični in sadni, druga kategorija je kategorija citrusov, rožna kategorija, ki bazira na eni cvetlici, ki si podreja vse ostale note in nazadnje orientalska kategorija, kamor spadajo parfumi narejeni iz mešanice začimb.

spric

 Če ste pristašice citrusnih vonjov, ste oseba, na katero se ljudje lahko zanesejo. Organizirani, redoljubni in rojeni vodje. Polni energije in vsak dan znova pripravljeni, da osvojite svet!

dahlia-noir-givenchy citrus

Cvetlični vonj bo izbrala “klasična” ženska. Romantična po duši. Ženska, ki verjame v ljubezen na prvi pogled in je večna partnerica. Rada ima luksuzno življenje in lepe stvari. Cvetlični parfumi so najbolj priljubljeni med vsemi vonji.

cvetlični parfum

Po sadnih vonjih posegajo ženske, ki so razigrane in imajo rade barve. So mladostne in rade v trendu. Obožujejo nočne izhode in uživajo v središču pozornosti. Ljudje so radi v njihovi družbi, saj vedno poskrbijo za dobro voljo in zabavo.

sadni parfum

Orientalski vonji, ki temeljijo na vaniliji in drugih začimbah, so za ženske, ki so seksi in vročekrvne. Uživajo v dobrem vinu in vedno so deležne moških pogledov. Mojstrice zapeljevanja zgledajo ravno tako dobro v moški srajci kot tudi v večerni toaleti. Samozavestna ženska, ki je enostavno čudovita.

The One Perfume 2 seksi

 Ne glede na to za kakšen vonj se odločite, se strinjamo s Coco Chanel, ki je rekla: “Ženska brez parfuma, je ženska brez prihodnosti. “

Foto: Pinterest


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam