Kaj vse potrebujemo za pravi lepotni spanec?

20. oktober 2023

Kaj vse potrebujemo za pravi lepotni spanec?

20. oktober 2023

Postelja je naše najljubše zavetje, kamor se vsako noč zatečemo po nove moči za izzive vsakdana.

Če se zbudimo naspani, smo polni energije in se počutimo odlično skozi ves dan. Skrbno izbrani izdelki za udobje postelje pa so recept za miren spanec in zdravje tudi na dolgi rok.

Kaj ne sme manjkati v postelji (in ob njej) za zdravo spanje?

  • Prešita odeja,
  • kvaliteten vzglavnik,
  • udobna posteljnina (ki jo redno menjavate),
  • dodatna odeja, če vam je premrzlo,
  • maska za oči,
  • čepki za ušesa.
Foto: Pexels

Če imate radi naravne materiale, boste najbolje spali z odejami, polnjenimi z bombažem, volno ali puhom. Če ste nagnjeni k alergijam in astmi, pa vam naravne materiale odsvetujemo, saj so lahko alergeni – v tem primeru vam priporočamo odeje, polnjene s poliestrnimi vlakni.

Glede na letni čas in izbirajte med različno toplimi odejami, pozimi pa se lahko še vedno dodatno pogrejete z dodatnimi odejami.

Foto: Pexels

Pravi vzglavnik

Za zdrav spanec in regeneracijo telesa potrebujemo primeren vzglavnik, ki bo poskrbel za pravilno podprto glavo in sproščeno lego hrbtenice. Ljubiteljem naravnih materialov priporočamo vzglavnike, polnjene z volno, lateksom ali puhom.

Ko kupujete nov vzglavnik, premislite, ali imate radi bolj trdega, bolj mehkega, višjega ali nižjega, polnjenega z lateksom, poliestrom ali volno. Spanec bo nadvse udoben z vzglavnikom posebne anatomske oblike, ki poskrbi za posebno oporo glave, ramen in vratu.

Foto: Pexels

Maska za spanje in čepki

Priporočljivo je, da spimo v čim bolj temnem prostoru, zato pred spanjem spustite rolete in zastrite zavese. Če teh nimate, je dobra izbira maska za oči, ki bo poskrbela, da zunanja svetloba ne bo motila vašega lepotnega spanca.

Poleg primerne zatemnitve, je pomembno, da je v prostoru, kjer spite, tišina. Če vam zvoki televizije iz dnevne sobe ali kričanje ljudi na ulici tega ne dovoljuje, si omislite čepke za ušesa, s katerimi se boste v tišini zazibali v miren spanec.

Avtor
Piše

Branka Grbin

Style. Več novic