fbpx

Kaj vse se skriva za stylingom zvezdnikov na rdeči preprogi?

Lifestyle, Moda, Novice, Novice, Prva stran

Vrtoglavi zneski, ki jih prejemajo stilisti in zvezdniki.

Ne samo, da igralke za svečane dogodke dobivajo brezplačne toalete in nakit priznanih oblikovalskih imen, za njihovo nošenje dobijo celo plačilo. Prav tako pa določen odstotek vrednosti dobi oseba, ki je odgovorna za celoten styling, v katerem se zvezdniki prikažejo na rdeči preprogi.

Zvezdniki že pred sezono podelitev nagrad dobijo klice s strani modnih hiš s ponudbami svojih kreacij. Nekateri oblikovalci izdelajo celo custom made kreacije, v skladu z osebnostjo in karizmo določenih zvezdnikov.

To so največkrat najbolj zveneča hollywoodska imena in prav za njih so v modnih hišah rezervirani vrtoglavi zneski za take predstavitve kreacij. Prav tako, kot zvezdniki, rdeče preproge predstavljajo dober posel tudi za modne stiliste.

Verjetno se je težko odločati med Chanelovo in Diorjevo obleko iz zadnje kolekcije, ali jo kombinirati s čevlji iste kolekcije, ali vzeti čevlje kakšnega drugega prestižnega oblikovalca? Če k temu prišptejemo še, koliko muk je potrebnih za uskladitev make – upa in pričeske, ki naj bi v popolnosti dopolnjevali toaleto, potem nam je jasno, pod kakšnim “pritiskom” so modni stilisti.

Zvezdniki za pojavnost na rdeči preprogi, od modnih hiš dobivajo plačila, ki se gibljejo med 65 in 165.000 ameriškimi dolarji, odvisno od prepoznavnosti in medijske izpostavljenosti zvezdnika.

Medtem, ko je za nas, navadne smrtnike ta znesek pravi šok, obstaja zanj legitimna razlaga. Oglaševanje v časopisih, na televiziji in spletu imajo svoje stroške in ti so na letni ravni lahko zelo visoki, s čimer je seveda seznanjen tudi modni svet priznanih znamk in njihove oglaševalske ekipe.

Publiciteta oblačila s podpisom znanega oblikovalca, ki ga na eni rdeči preprogi dobita na primer Nicole Kidman ali Scarlett Johansson, je tako visoka, da povrne vse stroške, ki ob tem nastanejo.
Publiciteta je navišja, ko so na sporedu podelitve Oscarjev, Zlatih globusov ali festival v Cannesu, saj so to dogodki, ki jih spremlja celoten svet.

Brandon Maxwell, stilistka Lady Gaga je ob tem povedala:

“Da, vse je zavito v denar. To je Hollywood in ne cerkev!”

 

Foto: Getty


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam