Kaj za vraga je ‘delusionship’?

21. julij 2023

Kaj za vraga je ‘delusionship’?

21. julij 2023

Če ste se v zadnjem času prijavili na TikTok in spremljate ustvarjalce, ki govorijo o svojem ljubezenskem življenju, ste morda opazili novo besedo, ki je vstopila v leksikon zmenkov: delushionship.

Morda se sliši nekoliko strašljivo, vendar gre za mešanico besed ‘delusion’ oz. zabloda in ‘relationship’ oz. razmerje in zagotovo smo se že vsi kdaj srečali s tem pojavom.

Kakšni so znaki, da smo v ‘delusionshipu’?

Če morda ne veste, ali je vaše razmerje pravo ali le zabloda, se vprašajte: ali veliko fantazirate o nekom, čeprav še nista skupaj? Si predstavljate življenje z nekom, čeprav še niste bili niti na enem samem zmenku? Ali pa ste se zaprli pred potencialnimi zmenki z drugimi, ker ste resnično osredotočeni le na eno novo osebo … Ki je v resnici še vedno neznanec? Potem ste verjetno v delusionshipu.

@ciwte my private story turns into a reality show for a month and then goes back to its regularly scheduled program immediately after lol #dating #relationship #hinge #crush #love #delusional #situationship #relationshipgoals ♬ original sound – Braden Bales

Če želite strokovno definicijo, Bumblova trenerka za zmenke Caroline West pravi: “To je zaljubljenost, ki jo gojite do nekoga, s katerim nimate vzpostavljenega razmerja – nekoga, ki ga vsako jutro vidite na vlaku, ali nekoga, s katerim ste se ujeli na aplikaciji za zmenke, a se še niste srečali.”

V resnici je delushionship izraz za to, da veliko razmišljate o zaljubljenosti. Da, vsi smo že bili tam. TikTok to dokazuje, saj ima za izraz že kar 16.1 milijonov oznak, v katerih je ogromno videoposnetkov, v katerih ljudje opisujejo svoje izkušnje, s katerimi se lahko vsi poistovetimo.

@charliethecowboy my favorite delushionship &lt3 #pedropascal ♬ som original – ༺♡༻

Številni videoposnetki govorijo o zaljubljenosti do ljudi, ki jih v resnici sploh nismo nikoli spoznali ali z njimi spregovorili.

Če vam je vse to zelo znano in vas zdaj skrbi, ali gre za potencialno strupeno navado, se ne bojte, Caroline West pravi, da te navade niso same po sebi slabe: “Sanjarjenje o ljudeh in potencialnih razmerjih je popolnoma običajno.”

@actuallythebaddest He does #fyp ♬ original sound – Kendric 🥰🌟

O svojem sanjarjenju razmišljajte kot o načinu preizkušanja te osebe. Vaše sanjarjenje je lahko način ugotavljanja, ali se z njo ujemate, in pomeni, da se podpirate, da bi bili z nekom, za katerega menite, da je privlačen.

Kot pravi Caroline: “Biti navzven samozavesten in se zavedati vrednosti, ki bi jo lahko prinesli v romantično razmerje, je dobra stvar.” Vendar opozarja: “Zelo lahko se zgodi, da se prepustimo idealiziranju razmerja ali naših odnosov z drugo osebo.” Torej ta oseba morda ni tako dobra, kot si jo predstavljate.

Bumbleove raziskave pa tudi kažejo, da je to lahko dobra stvar, saj ti občutki sovpadajo s pretežno pozitivnim pogledom na zmenke. 73 odstotkov samskih iz generacije Z na portalu Bumble naj bi “‘izkoristilo zmenek in dejalo, da se počutijo pozitivno glede romantike, ki je pred njimi”. Torej, če ostajate pozitivni, a realistični, lahko še naprej sanjarite!

Avtor
Piše

Meta Vražič

Style. Več novic