fbpx

Kako so 50. leta postala nova 40. v svetu lepote?

Fit, Lepota, Lifestyle, Nega telesa, Novice, Novice, Obraz, slider, trend, Zanimivosti, Znani

Saj poznate izrek, da so leta samo številka? Poglejmo si, zakaj so 50-letnice nenadoma tako zelo v modi, ko gre za lepotni ideal.

Če bi tridesetletnice vprašali, kakšen videz bi rade čez 20 let, bi vam večina najbrž odgovorila, da si želijo biti podobne Monici Bellucci. Ta lepa Italijanka  ima 52 let, ki jih uspešno ‘skriva’. No, sploh jih ne skriva. Še celo ponosno pove, da jih ima toliko in zakaj tudi ne. Monica je namreč na čelu novega rodu žensk, ki potrjujejo, da so petdeseta leta nova štirideseta.

Čeprav nekateri Madonno krcajo, da je za 50-letnico videti že preveč dobro in se ji posmehujejo zaradi ‘iskanja eliksirja mladosti’, se sama ne strinjam s tem. Madonna je zame vzornica že od svojih mladih let, tako zaradi svoje nepopustljive ambicije in drže, kot tudi zaradi svoje neuničljive mladostnosti in predvsem jeklene discipline, ki jo preprosto moramo občudovati.

Monica Bellucci

Osebno se mi Madonna tudi sploh ne zdi umetna. Popravki, ki si jih je privoščila, so skladni z njo, ne pa tako kot pri najmanj dveh slovenskih superzvezdnicah, ki ju na tem mestu ne bom navajala s polnim imenom, ampak saj vsi dobro vemo, kateri dve imam v mislih in izgledata zares zelo ‘plastični’ ter umetni.

Madonna

Kakorkoli, tisto, kar odlikuje žensko pri 50. letih, je, da je nehala žalovati za izgubljeno mladostjo, tako, kot smo to počele ženske na začetku 40. let. Kot bodo ugotovile vse ženske, ki jih to še čaka, je zanesljivo najbolj travmatičen prehod z 39. leta v 40-to. Takrat se zavemo, da je mladost neogibno minila, da se je trojka v letnici za vedno poslovila in da drsimo v ‘srednja leta’. Iz svojih izkušenj lahko rečem, da je 44. ali 45. leto tisto, ko ženska svoja obžalovanja pošlje k vragu in se začne veseliti življenja, ki jo še čaka. Neha se pretvarjati, da je mlajša, kot v resnici je in celo ponosna je na svojo zrelost, svoja leta pa še celo rada poudarja, v kolikor je lepa in privlačna.

Cate Blanchett

Današnje 50-letnice so tako v ogromno primerih videti presneto boljše, kot njihove matere pri 40., kaj šele babice, ki so bile že pri 40. videti – stare. Vsaj večina. K temu nedvomno prispeva današnja boljša prehrana, ‘mlad’ način razmišljanja, sodobna tehnologija in kozmetologija, pa predvsem pozitiven odnos do sebe in ljubezen do sebe. Ženska, ki se ima rada in se ceni, je vedno videti lepa, tista, ki nosi nasmeh kljub gubicam, pa še bolj!

Pred Jennifer Connelly se lahko skrije vsaka tridesetletnica

Naše vzornice so zato poleg Monice in Madonne še Julia Roberts, ki je pri 49-ih letih na neki lestvici razglašena za najlepšo žensko na svetu. Ne moremo se bolj strinjati. Julia je resnično božansko lepa in njenega obraza se ne bomo mogli nikoli naveličati. Je enako privlačna, kot je bila v mladih in naivnih letih, zato ni čudno, da je prvi izbor kozmetične znamke Lancôme. Med lepotice, ki nas v svojih 50-ih enako prepričajo, kot pred 20 plus leti, so še Julianne Moore (56), Halle Berry (51), pa tudi Jennifer Connely, ki sicer še ni tam, a bo kmalu, saj ima 48 let (!!!). Klicaji zato, ker pač resnično težko verjamemo, da jih nima največ 36, po videzu sodeč.

J. Lo

 

Enako lepa je Jennifer Lopez, ki se tudi bliža 50-im in je še vedno čarobno lepa. J. Lo se izogiba alkoholu, sladkorju, kavi in telovadi (intenzivno) vsaj 4x tedensko. Belluccijeva je kot prava  Italijanka malo bolj sproščena in rada pije vino, prav tako pa ima rada hrano. In kaj šele lahko rečemo o Tildi Swinton, eni najboljših igralk na svetu, ki ima 56 let in poseduje brezčasno, skoraj nezemeljsko lepoto? Prav nič nismo presenečeni, da te ženske čedalje pogosteje v svoje oglase vključujeta tako modna, kot lepotna industrija!

Tilda Swinton

Prav enako velja za meni najljubšo igralko in osebno tudi najlepšo žensko na svetu, Cate Blanchett, ki ima 48 let in je nepopisno čudovita. No, vse te ‘punce’ pri 50-ih (plus minus) imajo nekaj skupnega: to niso samo dobri geni, ampak tudi redno negovanje kože že od 20. ali 25. leta naprej. Vse dobro skrbijo za svojo kožo, pa ne le za nego obraza, ampak na sploh za zdravje. Živijo v skladu s svojimi sanjami, imajo poklic, ne samo službo, v kateri bi životarile, poskrbele so za svojo srečo in to aktivno, vzele so si, kar so potrebovale in želele, obenem pa so tudi same dobre po srcu in dajejo drugim oziroma skupnosti.

Halle Berry

Ta pretočnost v mislih in srcu se kajpak mora odraziti tudi na zunaj, se strinjate? Zato, drage moje, kar pogumno, 50-ta leta so nekaj, česar se lahko samo veselimo, v kolikor bomo delale na sebi, naj si se sliši ta izraz še tako zlajnano. Pazite nase, na svoje telo, ki je tempelj, pazite na svojo dušo, besede in dejanja, predvsem pa uživajte v življenju, ki vam je dano in boste videti v poznih 40-ih ali v 50-ih tako, kot so vaše mame in babice lahko samo sanjale!

 

Foto: YouTube, Pinterest, The Hollywood Reporter, Glamour, CelebMafia, Vogue


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam