fbpx

Kako bi izgledal svet brez Photoshopa?

Izpostavljeno, Lifestyle

Da bi proslavili realno lepoto ženskega telesa telo, smo za vas poiskali nekaj neretuširanih slik slavnih žensk.

Zadnje čase je veliko slišati o Photoshopu in aplikacijah, ki polepšajo fotografije, objavljene na socialnih omrežjih a hkrati izkrivljajo realno sliko. Veliko prahu je dvignila drzna poteza igralke, Keire Knightley, ki je za Interviewmagazine dovolila, da jo slikajo zgoraj brez, pod pogojem, da slik ne bodo obdelali. Prav tako pa so veliko prahu dvignile fotografije gole Kim Karadshian, za katere mnogi menijo, da so popolnoma nerealne.

Keira-Knightley-by-Patrick-Demarchelier-for-Interview-Magazine-01

V modni industriji Photoshop sploh ni predmet razprave, temveč preprosto del posla in tisti, ki delujejo v tem svetu, sprejmejo dejstvo, da so vse slike, ki jih vidimo v revijah obdelane preko realnih meja. Zakaj? Ker se v modni industriji prodajajo sanje, žal se realnost ne.

Nič ni narobe, če nam prodajajo sanje, v kolikor so te sanje v dometu dosegljivega. Ravno zato so Photoshop in ostala orodja retuširanja tako problematična, predvsem kadar gre za žensko telo. Prav predstavnice nežnejšega spola so tiste, ki opazijo več ženskih teles vsak dan in si nehote s to nerealno sliko popačijo realnost.

Na žalost ima vse to zelo negativen vpliv predsvem na mlada dekleta, pa tudi na ostalo žensko populacijo. Ko v oglasih vidijo popolno žensko telo, se nezavedno začne primerjava s telesom, ki je izkrivljena slika realnega. Primerjati fantazijo z realnostjo nam ne dela nobene usluge, predvsem tistim, ki imajo že tako slabšo samopodobo.

Da bi proslavili realno lepoto ženskega telesa, smo za vas poiskali nekaj neretuširanih slik slavnih žensk. So kaj drugačne od vas? Ne! Gubice, strije, brazgotine, odvečna koža, celulit…Vse to je realnost.

retuš10

retuš9 retuš7 retuš6

retuš5

retuš4

retuš2

retuš1

In za konec še slavna fotografije gole Kim.

retuš3

Foto: Pinterest, Instagram


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam