fbpx

Kako biti športno aktivna brez fitnes članstva?

Fit, Lifestyle, Prva stran

Sveži zrak in vadba v miru!

Sama sem dolgo mislila, da je predpogoj za športanje, sploh pozimi, članstvo v fitnesu. Kot vemo, pa članstva niso poceni, sploh v prestolnici, kjer kot študentka bivam. Potrebovala sem načrt B in ugotovila, da lahko aktivno živim tudi brez velikega mesečnega stroška. Vam povem še plus pri športni aktivnosti izven fitnesa? Sveži zrak in vadba v miru!

1. HOJA

Verjetno ste ob tem pomislili; »V tem mrazu, si nora?,« vendar mislim resno. Dobra topla bunda in mehki sloji oblačil lahko mraz odženejo stran, ostane pa doživetje za dušo in telo. Sprehodite se po parku ali bližnjem gozdu, telefon dajte na stran in vsaj za nekaj minut uživajte izven mestnega vrveža. Seveda pa bodo dnevni sprehodi koristili vašemu telesu, saj se bo razlika v postavi poznala že po nekaj dneh. Hoja po stopnicah naj zamenja dvigalo in tako bo kondicija kar šivgnila navzgor. Med hitro hojo pa vas tako ali tako ne more zebsti. Dame, gremo na točko 2!

2. YOUTUBE JE VAŠ NAJBOLJŠI PRIJATELJ

Dobra stran tehnologije je dostopnost in brezplačnost informacij na vsakem koraku. Z najboljšimi trenerji lahko vadite kar v udobju svojega doma. V sobi, kjer imate malce več prostora, si razgrnite podlogo za vadbo in voila, lepa postava je tu! Sama priporočam kanal XHIT na Youtubu, saj so vadbe prilagojene tako za začetnike in so izjemno pozitivne. Vaje so kratke in učinkovite, prilagojene za hiter življenjski tempo. Sama sem  vadbe delala le 10 minut na dan in kmalu opazila spremembo. Potem pa so prišli prazniki in je vse šlo po bregu. Ja, malo iskrenosti ne škodi. 

3. KUPITE SI REKVIZITE ZA VADBO (POCENI)

S to točko ne mislim na drage fitnes naprave, pač pa osnovne potrebščine kot so kolebnica, dve uteži ali žoga za šport. V trgovinah jih lahko dobite za nizko ceno, raven zahtevnosti pa dvignejo, kar pomeni, da se postava še bolj izoblikuje.

4. IGRAJTE SE S PSOM

Domači hišni prijatelj sam po sebi zahteva aktivnost, pa naj bo to tek ali sprehod. Prav vsak dan, s čimer ni izgovorov za ležanje na zofi. Vseeno pa se zavedajte, da je kosmatinec velika odgovornost. Lahko opravite dobro delo in kužka posvojite iz zavetišča. Tako je zmaga na obeh straneh.

Upam, da sem vam z nasveti pomagala in bo aktivno življenje malce lažje. Na prvi pogled se športanje zdi naporno in stresno, vendar verjemite, da prinaša tisočkrat večjo srečo kot poležavanje pred televizijo. Naredite nekaj zase še danes!

Vir fotografij: TheEveryGirl


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam