fbpx

Kako do čvrste zadnjice?

Nega telesa

Zadnjica – del telesa, ki je najmanj viden nam, a drugim najbolj na očeh. Jedra in privlačna zadnjica je zavidanja vredna. In zakaj take ne bi imele vse?

Zadnjica – del telesa, ki je najmanj viden nam, a drugim najbolj na očeh. Jedra in privlačna zadnjica je zavidanja vredna. In zakaj take ne bi imele vse? Seveda se je za to potrebno potruditi in biti vztrajen. Po nekaj mesecih bomo na svojo ritko zadovoljne in bomo brez slabe vesti oblekle oprijeto krilo, hlače ali bikinke.

soncenje-7Zadnjica je skupek mišic, njihova vloga pa je motorna in podporna, so pa tudi nekakšen amortizer oziroma blazinice, na katerih lahko sedimo, največkrat kar preveč.

Ženska zadnjica se razlikuje od moške. Medtem, ko so moške bolj ozke, bolj čvrste, so ženske zadnjice širše, bolj mesnate in podvržene hitrim spremembam (nosečnost, hujšanje, puberteta, mena). Kakor pri celulitu je tudi pri zadnjici moškim prihranjen marsikateri siv las.

Za vse nevšečnosti z našo mlahavo in preveliko zadnjico smo v največji meri krive same. Majhen delež nosijo tudi geni a teh ne moremo spreminjati. Sovražniki naše čvrste zadnje plati so slaba prehrana, preveč maščob in sladkorja, premalo gibanja, kajenje, nenehno sedenje, nepravilna drža, pretesna oblačila po možnosti narejena iz umetnih materialov…

In kaj lahko storimo, da bo naša zadnjica lepo oblikovana in negovana?

Pravilna drža

Zaradi slabe drže se kopičijo limfni vozlički, ki ovirajo normalen pretok limfe in povzročajo nastajanje celulita. Slabo držo povzroča tudi nepravilna obutev( visoke pete). Ženske, ki veliko nosijo visoke pete ponavadi trpijo zaradi nizke zadnjice, ki se razvije prav zaradi dolgoletnega nošenja visokih pet in nepravilnega stanja hrbtenice. Vaša drža naj bo vedno pokončna, kar pomaga, da ostanejo zadnjične mišice čvrste.

Zdrava prehrana

zelenjava-razna-640Zdrava prehrana pomeni predvsem uživanje čimveč svežega sadja in zelenjave, nič sladkorjev in maščob, ki se samo ustavljajo in nabirajo v našem telesu. Namesto gaziranih in alkoholnih pijač raje posezimo po kozarcu vode, ki bo naše telo očistila nesnage. Tudi naravni sokovi so zelo priporočljivi, seveda brez dodatkov sladkorja. Pomembno je, da dnevno spijemo vsaj dva litra tekočine, od tega naj bo večina voda.

Nega zadnjice

Koža zadnjice je zelo občutljiva, zato ji privoščimo malo več pozornosti. Kopeli v kateri se koža dobro napije svežine dodajmo še kopalno olje. Zadnjico dobro zmasirajmo ali zdrgnimo z suho kopalno rokavico, ki pospešita krvni obtok in pomagata pri odstranjevanju odvečnaga maščobnega tkiva.
Po kopeli vtrite v kožo zadnjice primeren losijon, da koža ne bo postala suha. Kdaj pa kdaj si privoščite oblogo iz alg.

Gibanje

tekacica-1Brez tega žal ne bo šlo. Mišice na zadnji plati se namreč ne morejo okrepiti brez naše pomoči. Saj veste, ” Brez muje se še čevelj ne obuje.”  Veliko bodo k izgledu zadnjice pripomogli že hoja, zmerno kolesarjenje ali tek, tisto, kar nam pač prija. Vaj za učvrstitev zadnjice je veliko, lahko pa se odločimo tudi za fitnes vadbo, kjer nam vaje lahko priporoči strokovna oseba.
Najenostavnejša a zelo učinkovita telovadba pa je stiskanje ritnic. Vajo lahko izvajamo kjerkoli in kadarkoli. Ritnice enostavno stiskamo in sproščamo – s tem čvrstimo in oblikujemo mišice.

Ustrezna oblačila

Poskrbite, da bo vaše spodnje perilo iz naravnih materialov, ki lahko dihajo in omogočajo dostop zraka tudi do kože. Perilo naj ne bo pretesno, prav tako velja za oblačila.

Masaža

Večkrat privoščimo zadnjici masažo ali limfno drenažo. Spodbujanje krvnega obtoka namreč pomaga pri odvajanju tkočin in ostalih neuporabnih snovi, ki se zadržujejo v podkožju.

Pa veselo na delo

Po treh do štirih mesecih bo naša zadnjica napeta in čvrsta kot še nikoli, že po mesecu dni pa bodo vidni prvi rezultati. Zelo pomembno je, da se po doseženem cilju ne vrnete na stara pota, saj se lahko kaj kmalu spet pojavi vaša “stara zadnjica”.

Vabljeni na forume mape Styling: lepota, nega in stil, kjer vam bodo naše moderatorke z veseljem svetovale.


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam