Kako doseči, da bo vaša zagorela polt čim dlje obstojna?

27. avgust 2024

Kako doseči, da bo vaša zagorela polt čim dlje obstojna?

27. avgust 2024
Foto: Instagram @alexandra__sage
Kako doseči, da bo vaša zagorela polt čim dlje obstojna?

Kako doseči, da bo vaša zagorela polt čim dlje obstojna?

27. avgust 2024
Foto: Instagram @lidijalesic

Po vrnitvi z morja si verjetno želite, da bi vaša zagorela polt trajala kar se da dolgo. Preberite, kako lahko to dosežete že z nekaj preprostimi koraki.

Vrnitev s sončnih počitnic s čudovito zagorelo poltjo je eden izmed tistih drobnih užitkov, ki nas spominjajo na brezskrbne dneve ob morju. A ko se vrnemo v vsakdanjo rutino, ta poletni sijaj začne bledeti in izgubljati svoj čar.

Z nekaj preprostimi nasveti in dodatno nego lahko poskrbite, da bo vaša porjavelost trajala dlje in ohranila poletni videz še tedne po tem, ko ste se vrnili domov.

1. Hidracija od znotraj in zunaj

Ključ do ohranjanja porjavelosti je, da je vaša koža dobro navlažena. Ko je koža navlažena, je manj verjetno, da se bo luščila. Dvakrat na dan uporabite bogat negovalni losjon za telo, s poudarkom na sestavinah kot so aloe vera, karitejevo maslo ali hialuronska kislina. Prav tako ne pozabite piti veliko vode za hidracijo od znotraj, saj boste tako ohranili raven vlage v koži in podaljšali porjavelost.

2. Nežen piling

Čeprav se morda zdi nelogično, lahko piling dejansko podaljša vašo porjavelost, in sicer tako da odstrani odmrle kožne celice in spodbuja njen sijaj. Kljub temu se izogibajte pregrobim pilingom, saj bi lahko ti pospešili proces bledenja.

Poleg tega bo piling poskrbel za enakomerno bledenje barve, dovolj pa je, da ga naredite enkrat na teden. Ta postopek bo namreč koži pomagal ohraniti gladek in enakomeren videz.

3. Uporaba samoporjavitvenih izdelkov

Če želite dodatno podaljšati učinek poletne polti, lahko posežete po samoporjavitvenih izdelkih. Ti vam bodo pomagali ohraniti zagorel videz, ne da bi bilo potrebno še naprej izpostavljati kožo škodljivim UV-žarkom. Izberite izdelek, ki se najbolje ujema z vašo naravno barvo, da bo učinek kar se da naraven.

4. Izogibanje vročim kopelim in dolgotrajnemu prhanju

Vroča voda lahko koži odstrani naravna olja, kar povzroči izsušenost in hitrejše bledenje. Prav zato je prhanje z mlačno ali mrzlo vodo veliko boljša možnost, ko želite ohraniti barvo kože po poletnih počitnicah.

Poskusite omejiti čas prhanja, saj lahko dolgotrajna izpostavljenost vodi prispeva tudi k hitrejšemu bledenju vaše zagorele polti.

Style. Več novic