Kako izbrati najbolj primeren odtenek ‘nude’ šminke?

22. april 2024
Kako izbrati najbolj primeren odtenek ‘nude’ šminke?

Kako izbrati najbolj primeren odtenek ‘nude’ šminke?

22. april 2024
Foto: Instagram @cristinahudacov

Izbira šminke v kožni barvi sploh ni lahka naloga. Ta mora namreč poudariti naravno svežino ustnic, ne pa jih zliti z obrazom.

To, kar v garderobi pomenijo osnovni oziroma ‘basic’ kosi oblačil, je v svetu ličenja nude šminka, torej črtalo za ustnice v barvi kože.

Morda jo najpogosteje povezujemo z nevtralnimi rjavimi in bež odtenki, toda naloga šminke v barvi kože je v resnici posnemati in poudariti naravno barvo naših ustnic, pri tem pa mora slediti tudi barvi naše polti.

Foto: Instagram @livmanni

Vendar pa veliko žensk zlepa ne najde primernega kožnega odtenka zase, bodisi izbirajo presvetle bodisi pretemne odtenke. Namesto, da bi ustnice poudarile, svojemu obrazu odvzamejo živahnost, ustvarijo bledo podobo in tako popolnoma zgrešijo bistvo.

Pri izbiri namreč igra najbolj pomembno vlogo vaša barva polti; od tega, ali pripadate toplemu ali hladnemu barvnemu tipu – od tega je odvisna izbira ustrezne nude šminke.

Foto: Instagram @jannid

Tako najdete najbolj ustrezen odtenek zase

Da bi ugotovile, katera najbolje ustreza vaši polti, ni potrebno veliko. Oglejte si barvo svojih žil, recimo na zapestjih. Če so videti bolj zelenkasto, ste ‘topel’ tip, če so izrazito modre, spadate v ‘hladen’ barvni tip. Če so nekje vmes, to pomeni, da vam bodo enako lepo pristajale nude šminke s hladnim ali toplim barvnim podtonom.

Svetla polt

Za vas so primerni nežni odtenki v umazano rožnati barvi, z njimi boste ustvarile najboljši vtis.

Svetla polt z olivnim podtonom

Ustrezala vam bo večina nude odtenkov in bež barva. Lahko izbirate tudi temnejše odtenke nude šminke.

Foto: Instagram @livmanni

Olivna polt

Srednje temne lahko izbirate svetlo rjave odtenke, barvo karamele, pa tudi rožnato barvo z bleščečim učinkom.

Karamelna polt

Izbirajte šminke v barvi bež in tople karamele. To bo na obrazu ustvarilo svež in naraven videz.

Temna polt

Ta nasvet pride v poštev, ko ste zagorele po počitnicah. Izberite barvo, ki je za en odtenek svetlejša od vaše naravne barve kože. Izbirajte nude šminke v kremni formuli in čez šminko nanesite še sloj vazelina ali bleščila.

Avtor
Piše

Branka Grbin

Style. Več novic