fbpx

Kako izbrati najbolj primeren odtenek ‘nude’ šminke?

Lepota, Ličenje, Nega telesa, Novice, Obraz, Prva stran, Zanimivosti

Izbira šminke v kožni barvi sploh ni lahka naloga. Ta mora namreč poudariti naravno svežino ustnic, ne pa jih zliti z obrazom.

To, kar v garderobi pomenijo osnovni oziroma ‘basic’ kosi oblačil, je v svetu ličenja nude šminka, torej črtalo za ustnice v barvi kože. Morda jo v mislih najpogosteje povezujemo z nevtralnimi rjavimi in bež odtenki, toda naloga šminke v barvi kože je v resnici posnemati in poudariti naravno barvo naših ustnic, pri tem pa mora slediti tudi barvi naše polti.

Veliko žensk zlepa ne najde primernega kožnega odtenka zase, bodisi izbirajo presvetle, bodisi pretemne odtenke. Namesto, da bi ustnice poudarile, svojemu obrazu odvzamejo živahnost, ustvarijo bledo podobo in tako popolnoma zgrešijo bistvo. Pri izbiri namreč igra najbolj pomembno vlogo vaša barva polti; od tega, ali pripadate toplemu ali hladnemu barvnemu tipu – od tega je odvisna izbira ustrezne nude šminke.

Menda ni treba veliko, da bi ugotovile, kam spadate. Oglejte si barvo žil, ki prosevajo skozi kožo recimo na zapestjih. Če so videti bolj zelenkasto, ste ‘topel’ tip, če so izrazito modre, spadate v ‘hladen’ barvni tip. Če so nekje vmes, to pomeni, da vam bodo enako lepo pristajale nude šminke s hladnim ali toplim barvnim podtonom.

Čeprav črtalo za ustnice iz higienskih razlogov v drogerijah najpogosteje preizkušamo prav na zapestju, pa se barva ustnic razlikuje od barve kože drugod po telesu, zato tester šminke razkužite in potem nanesite barvo neposredno na ustnice. In čeprav so sedaj zelo priljubljene matirane šminke, so kožni oziroma nude odtenki še vedno najlepši, če so kremaste teksture in zaradi dodatnega sijaja dajejo vtis svežine.

Svetla polt

Za vas so primerni nežni odtenki v umazano rožnati barvi, z njimi boste ustvarile najboljši vtis.

Svetla polt z olivnim podtonom

Ustrezala vam bo večina nude odtenkov in bež barva. Lahko izbirate tudi temnejše odtenke nude šminke.

Olivna polt

Srednje temne lahko izbirate svetlo rjave odtenke, barvo karamele, pa tudi rožnato barvo z bleščečim nadihom.

Karamelna polt

Izbirajte šminke v barvi bež in tople karamele. To bo na obrazu ustvarilo svež in naraven videz.

Temna polt

Ta nasvet pride v poštev, ko ste zagorele po počitnicah. Izberite barvo, ki je za en odtenek svetlejša od vaše naravne barve kože. Izbirajte nude šminke v kremni formuli in čez šminko nanesite še sloj vazelina ali bleščila.

 

Foto: Pure Things, Beautyidea, Goodhousekeeping, Beauty Tips, The Independent


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam