fbpx

Kako izbrati puder glede na tip kože?

Izbor urednice, Lepota, Novice, Prva stran

Samo puder, ki je prilagojen tipu kože, jamči za popolno podlago. Preverite naš izbor!

Ob gledanju številnih make – up tutorialov, praktično vsi umetniki ličenja poudarjajo pomen dobre podlage. Brez prave podlage, ki ustreza vašemu tipu kože, tudi preostanek make – upa ne bo dober, saj rdečilo za lica, osvetljevalec in bronzer ne bodo ostali na svojem mestu. Popoln puder je tisti, ki ustreza vašemu tipu kože in drži ves ostali make – up »na mestu«.

Če ste nagnjeni k rdečici, še posebno, kadar ste pod stresom, izberite puder z visoko močjo prekrivanja. Puder mora biti matiran, da se ne začnete svetiti, izberite pa izdelke, ki vsebujejo zaščito pred soncem.

Naš predlog: 

Estee Lauder Double Wear

 

 

Mešana koža, ki se sveti predvsem na T coni, potrebuje ne enega, ampak več izdelkov. Pred nanosom pudra, na T cono nanesite kremo za matiranje in vlažilno na preostalem delu obraza. Skladno s tem, je potrebno nanesti tudi puder. Za T cono izberite mat puder s srednjo močjo prekrivanja, za preostanek obraza pa je primeren lažji puder, ki dodatno vlaži kožo.

Naš predlog:

Lancome Teint Idole Ultra Cushion

Problematična koža ne potrebuje vedno pudra z visoko močjo prekrivanja. Koža bo hvaležna lažjim podlagam, medtem, ko problematična mesta prikrijte s težjim pudrom in korektorjem. Nikakor pa pudra ne uporabljajte kot masko, saj koža mora dihati. Pomembno je tudi, kako puder nanašate.

Naš predlog:

Clinique Anti – blemish solution

Najprej ga nanesite na na T cono, nato pa ga s čopičem ali gobico zabrišite še na preostale dele obraza. Na ta način se boste na ostanek obraza nanesli manj pudra, natanko toliko, kot je potrebno.

Normalna koža ima najmanj težav in je zaradi tega najmanj zahtevna. Potrebno je samo poskrbeti, da bo ten kože povsod izenačen, zato priporočamo uporabo BB ali CC kreme. Za večerne priložnosti izberite lahke tekoče podlage, pod katerimi bo vaša koža svobodno dihala.

Naš predlog:

Chanel CC cream

 

Foto: Imaxtree, promo

 

 


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam