fbpx

Kako izoblikovati svoj stil in urediti oblačila?

Izbor urednice, Lifestyle, Moda, Novice, Novice, slider, Uncategorized

Bodite sam svoj stilist! S praktično metodo lahko prevzamete nadzor nad svojo omaro.

Splet ponuja fotografije različnih modnih videzov, za katere pogosto menimo, da jih z našimi kosi oblačil ne moremo poustvariti. Imate pogosto občutek, da kljub kupu oblačil nimate kaj obleči? Ko v stresnem jutru nekaj navrzete nase, se v oblačilih ne počutite samozavestno, zato zopet zavijete v trgovino. Prevzemite nadzor nad svojo garderobo s praktično metodo, ki je blogerki Caroline Rector spremenila življenje.

realbio

Rectorjeva je idejo capsule wardrobe, ki je nastala že v sedemdesetih letih, privlekla na plano na svojem blogu Un-Fancy.

»Na Črni petek sem v vročici nakupovala kot zmešana. Domov sem prišla s kupom oblačil, ki niso popolnoma nič doprinesla k mojim potrebam ali stilu. Takoj sem se zavedala, da je bila to težava večjega izvora. Opazila sem, da je bilo nakupovanje moja slaba razvada, ko sem bila slabe volje in mi je nudila kratkotrajno veselje. Ugotovila sem, da sem kupovala srečo in ne oblačil.«

Minimalistična omara je dala Rectorjevi večji pregled nad kosi in lažje obvladovanje svojega dne.

naslovna

»Moja sreča in zadovoljstvo prihajata iz mene, ne iz količine oblačil.«

Kaj je Kapsula omare?

Kapsula omare je nabor kosov oblačil, ki jih lahko zlahka kombiniramo. Ponavadi vsebuje do 40 kosov, če pa izpostavimo le osnovne, pa do 15 kosov.

slider2

Zakaj je uporabna?

Pogosto kupimo nov kos, ki nato obstoji v garderobi, saj ga ne znamo vključiti v obstoječo garderobo. Vedno imamo občutek, da je naša omara napol prazna in ne obratno. S kapsulo privarčujemo energijo in denar, pridobimo pa samozavest. Razvijemo stil.

Kako deluje?

Vaš nabor oblačil ima po izvirnem receptu ima 37 kosov; 9 parov čevljev, 9 spodnjih delov (hlač in kril) ter 15 zgornjih delov. Temu dodamo še 2 obleki in 2 jakni/plašča. Nabor ne vključuje nakita, dodatkov, torbic, kopalk, spodnjega perila in pižam ter športnih oblačil. Ni nujno, da je vaša številka 37, kapsulo prilagodite sebi.

the-everygirl-spring-capsule-wardrobe_0

Kose iz nabora nosite nekaj mesecev in vmes ne nakupujte. Vaša kreativnost vas bo presenetila, saj boste začeli ceniti obstoječe kose. Domislili se boste kombinacij, ki se jih ob preobilju ne bi. Ko boste z nakupovalnim premorom prenehali, boste takoj videli, kaj še potrebujete. Caroline je«počitnikovala« 3 mesece. Dobra novica je, da lahko dodatke vključujete čisto po želji, saj niso del nabora.

Po nakupovalnem odmoru lahko greste nakupovati. Še vedno bodite zmerni, saj je cilj tega izziva, da lažje in bolj kreativno oblikujemo svojo garderobo.

Na pomoč! Kako narediti izbor?

1. korak

Sčistite in popolnoma izpraznite omaro. Na deževen sobotni dan si ob toplem kakavu vzemite čas. Vaša odlagalnica naj bo postelja. Obljubimo, da bo vredno.

2. korak

Vsak kos dajte na enega od štirih kupov.

Prvi kup: Ta kos naravnost obožujem in bi ga takoj oblekla!

Pristaja vam, v njem se počutite udobno in samozavestno. Sedaj ga dajte nazaj v omaro! Ohranite le ta kup in ne ostalih treh!

remixchallenge1

 

Dugi kup: Mogoče

Ta kos držite v omari, ker ima sentimentalno vrednost ali pa je lep, vendar se v njem ne počutite dobro. Pospravite ga v škatlo in v garažo. Še vedno ga lahko vzamete ven. Če ga po eni sezoni ne boste oblekli, ga raje dajte v dobrodelne namene ali pa ga podarite prijateljici.

Tretji kup: Ne!
Teh kosov se znebite takoj, saj v vaši omari samo zavzemajo prostor.

Četrti kup: Sezonsko 

Zimski plašči in šali vam sredi julija v omari ne bodo prišli prav, ampak bodo samo odtegovali vašo pozornost. Sezonske stvari pospravite v hranilni prostor in jih nato vrnite v omaro ob začetku sezone.

Ideji kapsulaste omare po svetu sledi že veliko žensk.

»Sem bolj organizirana srečnejša in samozavestna. Posvetim se stvarem, ki so bolj pomembne od zapravljanja, moj stil pa je dovršen,«

pove Caroline.

naslovna

Na uredništvu bomo idejo zagotovo poskusili, saj se nam zdi odlična rešitev za urejen vsakdanjik. Pišite nam, kako se bo sprememba odrazila pri vas.
Zraven prilagamo še povezavo do uporabnega načrta kapsule omare, ki ga lahko natisnete na strani Unfancy.

Foto: Pinterest, Unfancy


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam