Kako je Burberryjeva torbica za 2.890 evrov postala predmet posmeha

30. marec 2023

Kako je Burberryjeva torbica za 2.890 evrov postala predmet posmeha

30. marec 2023

V začetku tedna smo oboževalci Nasledstva uživali v prvi epizodi četrte sezone, v kateri je pozornost nepričakovano zavzela Burberryjeva torbica, a ne iz razlogov, ki bi jih pričakovali od tega luksuznega modnega dodatka.

Če smo se kaj naučili iz prve epizode četrte sezone serije Nasledstvo je to, da lahko z izbiro torbice pošljemo jasno sporočilo.

Na rojstnodnevni zabavi patriarha družine Logana Roya (Brian Cox) smo spoznali Bridget (Francesca Root-Dodson), spremljevalko, ki jo s seboj pripelje Greg (Nicholas Braun), ki jo vsi takoj označijo za avtsajderko. Kaj jo je izdalo? Burberryjeva torbica.

Tom (Matthew Macfadyen) ne tako subtilno pove Gregu, kako močno Bridget štrli iz množice, in pokaže naravnost na njeno “ogromno” torbo.

Ne samo, da jo označi za “smešno zajetno” in “pošastno”, “primerno za taborjenje” ali “bančni rop”, ampak Grega celo vpraša, ali misli, da ima Bridget v njej pospravljene balerinke za podzemno železnico ali morda kosilo iz službe.

Torej, na kratko: torbica je v očeh elitnega kroga milijarderjev cenena.

Foto: Nordstrom
Foto: Nordstrom

Burberry očitno ni zaželen pri odstotku najbogatejših

Gre za Burberryjevo vintage torbico za približno 2.890 evrov, ki je po celotni površini potiskana z Burberryjevim ikoničnim karom. Prav zaradi vidnega potiska in velikosti je torbo težko zgrešiti, še bolj opazna pa je očitno v izbranem krogu milijarderjev.

Zahvaljujoč Tomu smo se tako naučili, da so velike torbe namenjene nižjemu sloju, saj ženskam iz visoke družbe s seboj ni potrebno nositi veliko stvari – za to imajo svoje asistente.

Od Toma (Matthew Macfadyen, desno) smo se naučili veliko o primernih torbicah. (Foto: Profimedia)

Družbeni mediji so Tomovo razlago o “ogromni torbi za taborjenje” hitro vzeli za svojo, ob tem pa so še opazili, da je Bridget nosila še en “nesprejemljiv” kos: obleko znamke Sandro. Ta se skupaj z Burberryjevo torbico morda zdi draga in primerna za višji srednji razred, a kot kaže cenena za še višje sloje, ki se ne ubadajo s trendovsko modo z logotipi.

Za družino Roy je denimo najbolj zaželen kos oblačila tisti, ki ima visoko ceno, a zelo neopazne logotipe.

Kendallu (levo) je to uspelo veliko bolje. (Foto: Profimedia)

Kendall (Jeremy Strong) denimo v prvi epizodi nosi bejzbolsko kapo Loro Piana iz mešanice kašmirja za 625 dolarjev (okrog 576 evrov) in bombažno jakno Tom Ford iz semiša za 6.490 dolarjev (približno 6.000 evrov). Oba kosa sta brez logotipa in popolnoma neprepoznavna. Na drugi strani pa imamo Bridget in njeno jasno razpoznavno torbo, zaradi česar izpade neokusna in popolnoma nezaželena za en odstotek najbogatejših.

Avtor
Piše

B. G.

Style. Več novic