fbpx

Kako je Kim Kardashian v 3 mesecih izgubila 20 kilogramov?

Lepota, Novice, Prva stran, Style Mama

Atkinsonova ali poporodna dieta.

Kim Kardashian je po prvi nosečnosti dolgo bila boj z odvečnimi kilogrami, po rojstvu drugega otroka, sina Sainta, pa je samo v treh mesecih izgubila 20 kilogramov. V drugi nosečnosti se je zvezdnica resničnostnih šovov zredila za 27 kilogramov, njena nutricistka, ki je specialistka za Atkinsonovo dieto, pa je razkrila, kako ji je uspelo izgubiti toliko kilogramov v kratkem času.

Atkinsonova dieta

Kim je v celoti upoštevala pravila diete in je jedla meso, ribe in jajca brez omejitev, medtem ko je popolnoma prepovedano uživanje alkohola, sladkorja in moke. Dieta je sestavljena iz treh faz, ki se jih uvaja postopoma skozi proces.

Proteini

Kim je v vsak obrok dodajala proteine, ki jih je kombinirala z vlakninami, kar je dobitna kombinacija za topljenje maščob. Uživala je lahko tudi tako imenovane dobre maščobe, kot sta avokado in olivno olje, ki pospešujeta zgubljanje odvečnih kilogramov.

kim-dijeta-prva_840_472

Sir 

Čeprav Kim obožuje sir, je bil v času diete omejen na 100 gramov dnevno, prav tako se je morala omejiti pri uporabi kisle smetane in masla.

Zadostna količina kalorij

Ne glede na to, da je Kim izgubila veliko kilogramov, ni bila na nizkokalorični dieti, saj je njena nutricistka mnenja, da stradanje ni pravilna pot, saj lahko privede do prevelike želje po prepovedani hrani. Kim je dnevno zaužila 1.800 kalorij, kar je spodnja dovoljena meja za doječe matere. Vsak dan je v telo vnesla med 100-170 gramov proteinov, 100 gramov sira, 250-280 gramov zelenjave in dve žlici maščobe.

Prepovedana živila

Kim je imela na seznamu prepovedanih živil sladkarije, sladkor, piškote, krekerje, belo moko in bel riž.

kim-kardashdijeta_840_472

Kilogram na teden

Najbolj zdrava pot do idealne teže je izguba največ kilograma na teden in s takim tempom je hujšala tudi Kim. Ta trend preprečuje, da se zgodi tako imenovani jo-jo efekt, po katerem si naberete še več kilogramov, kot ste jih imeli na začetku diete.

Če boste sledili navodilom, ki se jih je držala Kim, smo prepričani, da se bodo kilogrami topili tako hitro, kot pri njej. Pazite samo, da z dieto ne pretiravate, saj je pravil kar nekaj in so tudi zelo stroga.

Foto: Pinterest


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam