fbpx

Kako lahko majhno stanovanje naredimo učinkovito?

Dekor, Prva stran

Čudovito stanovanje, v katerem prevladujeta črna in bela.

Če ste se kdaj spraševali, kako majhno stanovanje lahko naredimo prijetno, moderno in učinkovito, odgovor leži, kje drugje, kot v Skandinaviji. Kadar gre za uporabnost in elegantno preprostost, so skandinavski strokovnjaki nesporni zmagovalci.

Kar to stanovanje dela modernega in zelo učinkovitega, je steklena pregrada, ki ločuje spalni del od dnevne sobe. Steklo se je v prvi vrsti uporabilo za spalnico, kjer ni oken, zato je steklo odlična rešitev za zagotavljanje naravne svetlobe, ki prihaja iz dnevne sobe. Edina pomanjkljivost pri stekleni pregradi je, da ne zagotavlja zasebnosti. Kljub temu pa se pregrada popolnoma ujema z obliko stanovanja, kjer so detajli večinoma v črni barvi, pohištvo pa v beli.

Ta preplet osnovnih barv dopolnjuje zelenje, ki mu daje pridih razkošja in glamurja, k modernemu videzu pa nedvomno pripomorejo še plakati in slike, razporejene po stenah ali celo po tleh.

V stanovanju ni nepotrebnega pohištva in raznih malenkosti, ki optično zmanjšujejo, zato je ostal prostor svetel in zračen. Dnevna soba, ki je tik ob kuhinji in jedilnici, je minimalistično, vendar zelo učinkovito opremljena. Opeka na kuhinjski steni pa daje občutek topline in ponuja veliko navdiha ljubiteljem minimalizma.

Foto: bostholm


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam