fbpx

Kako lahko mamice majhnih otrok privarčujejo čas in denar?

Izbor urednice, PR novica, Prva stran, Style Mama

Včasih je težko najti ravnovesje in si vzeti nekaj časa samo zase.

Sodobne mame so vsestranske, hodijo v službo, poskušajo čim boljše skrbeti zase, pa tudi za svojega partnerja. V ospredju je seveda še nenehna skrb za naraščaj, za družinski zaklad, dojenčka ali male in kasneje ne več tako majhne otroke. Včasih je težko najti ravnovesje in si vzeti nekaj časa samo zase, še posebej, če imate več kot le enega otroka.

Zdi se namreč, da je dneva takoj konec, celo spomladi in poleti, ko so dnevi daljši. A dan ima ne glede na sezono samo 24 ur in včasih je težko verjeti, kako hitro mine, sploh, če bi želele upoštevati priporočila o zadostni količini spanca, ki bi si ga morale privoščiti vsaj sedem do osem ur na dan.

Služba nam vzame velik del vitalnega časa, potem je tu še tekanje po sto in enem opravku, tudi hišna opravila in gospodinjstvo nas ponavadi kar počakajo, ob tem je treba še kakovostno poskrbeti za malčka ali malčico oziroma za vse družinske člane.

Polno zaposlene sodobne herojke

Zdi se kot naloga za super junakinjo in ta trditev ni daleč od resnice, sodobne ženske, ki so obenem še matere in hodijo v službo oziroma razvijajo kariero, so zares polno zaposlene junakinje sodobnega časa. Potem si kljub utrujenosti in številnom izzivom, ki jih spremljajo skozi dan, vseeno skušajo utrgati še nekaj časa zase, saj vedo, da je za dobro počutje pomembno tudi sproščanje, telovadba, gibanje v naravi in skrb za lastno dobro počutje. Samo, če se tudi same počutimo dobro, lahko ustrezno delujemo in izpolnjujemo vloge, ki jih pričakujemo od sebe in ki nam jih konec koncev nalaga tudi družba.

Če ste torej zaposlena mamica z majhnim otrokom in poleg tega hodite še v redno službo, utegne prezaposlenost dobiti popolnoma novo dimenzijo. Zato je priporočljivo, da uberete nekaj bližnjic, ki vam bodo pomagale do boljšega izkoristka časa in ena od teh je tudi članstvo v Müllerjevem klubu Moj otrok. S prijavo v klub Moj otrok si lahko zagotovite številne prednosti, ki se vam izplačajo: denimo pridobite privlačne popuste in ugodnosti; spoznate nove izdelke, ki so primerni za vas in vašega otroka v obdobju nosečnosti in starševstva; uživate v številnih posebnih ponudbah.

“Moj otrok” naj postane tudi vaš klub!

V program Moj otrok se lahko prijavite že v času nosečnosti ali po porodu in si zagotovite številne ugodnosti, ki jih boste prejele po elektronski pošti z e-novicami, preko njih vas bodo redno obveščali o vseh akcijah in znižanjih ter tudi promocijskih aktivnostih in predavanjih. O članstvu se lahko pozanimate v vseh Müller poslovalnicah po Sloveniji, kamor se gotovo večkrat odpravite po nakup kozmetike, čistil, hrane in drugih izdelkov. Nadvse preprosto pa se lahko prijavite vanj tudi preko spleta.

Kot vemo, pri Müllerju dajejo poudarek na kakovost, pri tem pa veliko pozornosti posvečajo tudi naravni kozmetiki in naravni, bio oziroma eko prehrani. Tako boste pri njih našle vso ustrezno nego zase v času nosečnosti in po porodu, pa tudi kasneje. V mislih imam predvsem nego kože, ki je naš največji organ. V času nosečnosti in poroda zaradi raztegovanja kože nastanejo strije, v Müller poslovalnicah pa imajo izvrstno ponudbo za nego kože na trebuhu, stegnih, zadnjici in prsih, kjer pojavi največ težav zaradi sprememb v nosečnosti in po porodu.

Prav tako najdete tu vse vrste kakovostnih izdelkov, ki delujejo proti celulitu. Gotovo se zavedate, da je vaša samopodoba ključna, če želite izžarevati zadovoljstvo, ter biti privlačna tudi za partnerja.

Prav tako boste v Müller poslovalnicah našle vse za nego dojenčka in majhnih otrok. S članstvom v klubu Moj otrok boste še izdatneje obveščene o novostih in primerni negi, tako zase kot za otroka. Hkrati boste privarčevale čas in zaradi številnih ugodnosti, ki jih napoveduje Müller, tudi denar.

Otroška koža potrebuje posebno nego

Negi dojenčka bi morali že od njegovega rojstva naprej posvetiti veliko pozornosti. Njegova koža mu daje obrambo in ga varuje pred izgubo njej lastnih snovi, predvsem vode, pomembno vlogo pa ima tudi pri regulaciji telesne temperature. Prek čutilnih telesc in živcev je koža posrednik med organizmom in okolico ter čutilni organ za dotik in bolečino. Ker te naloge lahko neprekinjeno opravlja le zdrava in nepoškodovana koža in ker je dojenčkova koža veliko bolj občutljiva, kot odrasla, je njena nega še bolj pomembna.

Koža dojenčkov in majhnih otrok se od kože odraslih razlikuje v tem, da je tanjša in bolj navlažena. Šele z meseci pridobiva strukturo in fiziologijo, kot jo ima koža odraslih; glede na težo dojenčka zavzema površina njegove kože v primerjavi z odraslim veliko večji delež; koža dojenčkov je bolj prepustna, občutljiva in nagnjena k izsušitvi; zaradi slabše strukture hidrolipidnega sloja v povrhnjici je pri dojenčkih zmanjšano izločanje vseh kožnih žlez. Poleg tega je v prvih tednih po rojstvu pH-vrednost dojenčkove kože blizu nevtralne (pH 7), zato koža še ne more nadzorovati rasti mikroorganizmov in tako je tudi manj odporna proti okužbam.

Za otroka izberite naravne izdelke

Čiščenje dojenčkove kože mora biti zato nežno in blago, po nekaj mesecih pa lahko pri dojenčkih in otrocih uporabljate že tudi tekoča mila za telo in lase. Ta ne smejo vsebovati umetnih barvil, agresivnih dišav in sestavin, ki dražijo kožo in oči. Priporočljivo je, da so obogatena z vlažilnimi olji. Vse to v Müllerju imajo, pa tudi nego, ko je koža razdražena in preobčutljiva, denimo pri rdečici in blagem pleničnem izpuščaju. Za nego kože dojenčka so primerni predvsem blagi in nevtralni kozmetični izdelki, ki ne dražijo njegove kože. Pomembno je, da je večina sestavin naravnih in da so izdelki dermatološko preizkušeni.

Prav tako je pomembna ustrezna prehrana dojenčka in kasneje otroka. Vsebovati mora ne le dovolj kalorij in maščob, ampak tudi vitaminov, mineralov in balastnih snovi. Tudi pri hrani za otroke izbirajte ekološko pridelana živila, ki ne vsebujejo škodljivih škropiv, umetnih gnojil, dodatkov oziroma aditivov. Že pripravljeno in seveda kakovostno otroško hrano lahko prav tako najdete na policah Müller trgovin. Članstvo v klubu Moj otrok pa vam bo še v dodatno pomoč, ko boste iskale pravi izdelek za svojega otroka po še ugodnejši ceni.

 

Foto: Instagram


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam