Kako mandarine koristijo vašemu telesu in lasem?

06. november 2021

Kako mandarine koristijo vašemu telesu in lasem?

06. november 2021

Ni skrivnost, da so agrumi bogati z vitaminom C, zato je odlična ideja v času zime pojesti pomarančo ali grenivko, saj imajo polno koristi. A posebno mesto pripada mandarinam, sam kljub temu da so majhne, so močne.

Nutricionistka Frida Harju-Westman pravi, da lahko zakasnijo pojav sivih las. Zaradi vitaminov, ki jih vsebujejo, imajo velike koristi. ”Vitamin C pomaga telesu pri večji proizvodnji kolagena, vitamin A pa pomaga, da lasje ostanejo hidrirani, s povečanjem proizvodnje sebuma,” razlaga Harju-Westman. Poleg lepih las, kot posledica rednega uživanja mandarin, pa to ni edina prednost.

Kako mandarine vplivajo na telo?

Poleg tega, da upočasnjujejo sivenje in staranje kože, imajo mandarine veliko dobrih zdravstvenih prednosti. Natural Food Series poročajo, da lahko mandarine izboljšajo prebavo, regulirajo krvni pritisk, zaščitijo srce in manjšajo tveganje za raka, diabetes ali osteoporozo.

Ali pomagajo pri hujšanju?

Mandarine so zelo bogate z vlakninami in vsebujejo zelo malo kalorij. ”Študije so pokazale, da ima uživanje hrane bogate z vlakninami, velik doprinos k izgubi kilogramov. Vlaknine so bistvene za redno prebavo in zniževanje ravni sladkorja v krvi.”

Kakšna je razlika med pomarančami, mandarinami in klementinami?

Livestrong.com navaja, da čeprav obstaja razlika med pomarančami in mandarinami, so si zelo podobne. Najočitnejša razlika je, da so mandarine veliko manjše od pomaranč, imajo tanjšo lupino in zato tudi vsebujejo veliko manj vlaknin in vitamina C, zato je dobra ideja tudi dodajanje pomaranč v vašo prehrano. Vendar za razliko od pomaranč, so mandarine veliko bolj preproste za zaužitje na kateremkoli mestu, saj se lažje lupijo.

Prispevek je bil objavljen na miss7.

Avtor
Piše

Meta Vražič

Style. Več novic