fbpx

Kako modne poznavalke kombinirajo bluze s pentljo?

Moda, slider

Prepletanje kosov iz njene in njegove omare je doživelo renesanso s kombiniranjem metuljčka in kravate na ultra ženstvenih bluzah.

Moda ima že od nekdaj rada spajanje različnih form, denimo elementov iz ženske in moške garderobe. Slogu, kakršen je opisan v nadaljevanju, smo bili že večkrat priča, namreč izposojanju stvari iz njegove omare. Ampak še nikoli na tako ljubek in ženstven način!

Začelo se je že prejšnje leto, ko so trendseterke na svetovnih tednih mode začele nositi moške kravate in metuljčke, ali pa so si okoli vratu preprosto zavezale črne svilene trakove in jih združile s prelepimi, fantazijsko okrašenimi svilenimi bluzami z volančki in napihnjenimi rokavi ali čipko.

 

Pridih sanj, lahkotnosti in romantike se bo preselil oziroma se je že tudi v novo zimsko sezono, ko čez srajco ali bluzo nadanemo tople pletenine in plašč. Pentlje vseh vrst, tudi poudarjeno moške ovratnice in kravate, bodo spogledljivo in nagajivo kukale izpod plašča in nas opominjale, da modni igri ni konca, prav tako pa ne združevanju moškega in ženskega, ko gre za oblačenje.

Da je res tako, nam dokaže že kratek skok v tri prestolnice mode, ki slovijo po izrazitem, prepoznavnem, slogovno svežem uličnem slogu. Oglejmo si, kako to počno v Københavnu, Parizu in Milanu.

København – nove oblike

V danski prestolnici se je trend začel že poleti

Naj bo to na sprehodu po znameniti ulici Strøget, ki je primerna za posedanje ob kavi, obisk enega od nešetih nočnih klubov ali kje drugje, opazili smo čedna in visoka dekleta, ki nosijo oblačila preprostih in sproščenih krojev, h katerim kombinirajo en sam nevpadljiv modni dodatek, to je nonšalantno zavezana pentlja-trak okoli vratu ali trak, okrašen z našitim cvetom iz svile.

Pariz – po moško

Na ulicah mesta, kjer se modne vibracije vedno znova dvigujejo na višji nivo, so šik Parižanke vzljubile moški metuljček ali pentlje, ki spominjajo nanj.

Z njim se okrasijo tako tiste, ki nosijo poslovna oblačila, kot one, ki jim je bolj pri srcu urbani ali vojaški slog, spet tretje pa ga nadanejo k ženstveni beli bluzi.

Milano – šik klasika

Tako to počno v Milanu!

Trend obstaja samo, če ga skozi svoje kritično nepopustljivo sito čez ‘spusti’ Milano, ta živahna svetovna prestolnica mode. Street style oziroma ulični slog je tu oster kot britev, tu se rojevajo nove ideje. Kravata na ženskem vratu ni noben tabu, zravne pa si fashionistke oblečejo plašč iz kašmirja in visoke pete.

Gotovo ste med mladimi dekleti na ljubljanskih ulicah že ugledali kaj podobnega, če ne drugje, lahko ta simpatičen stil zasledimo na nekaterih modno avantgardnih slovenskih blogerkah in upamo, da boste tudi same zmogle pogum (res ga ni treba veliko), da si boste nonšalantno zavezale vsaj ljubek črn trak okoli vratu, če si že kravate ne upate.

Za manj drzne pa še vedno ostaja možnost, da oblečejo ultra ženstveno bluzo z veliko romantično pentljo na zavezovanje na dekolteju. Tak videz je nadvse primeren tudi za številne slavnostne priložnosti, ki v teh decembrskih dneh že ena za drugo trkajo na vrata.

 

Foto: TheFashionSpot, Vogue, Refinery29, Pinterest, Yahoo


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam