fbpx

Kako nanesti mat šminko, da ta ne izsuši ustnic?

Lepota, Ličenje, Nega telesa, Obraz, Prva stran, trend

Ker so mat šminke visoko pigmentirane, ne oproščajo napak pri nanosu. Kako se z njimi počutiti udobno več ur?

Čeprav se bodo šminke z leskom in bleščila ter lipglosi počasi vrnili, pa so v trendu še naprej mat šminke, ki smo jih mnoge vzljubile. Vendar mat šminke ni tako preprosto nositi, ne glede na to, kaj vam obljubljajo kozmetični proizvajalci. Zato smo za vas pripravili 5 korakov za lažje nanašanje mat šminke, ki vam ob upoštevanju naših nasvetov ne bo več izsušila ustnic in bo dlje obstojna.

Mat šminke so najbolj zahtevne za nanašanje in tudi nošenje, saj so visoko pigmentirane in ne oproščajo napak. Ker precej izsušijo površino ustnic (ne glede na obljube blagovnih znamk) lahko ličilo že po nekaj urah od nanosa na ustnicah zgleda čudno. Če vam šminka ustnice izsuši, bo barva postala neenakomerna, pod površino pa se bo dalo opaziti izsušene in hrapave, luščeče se dele.

To je glavni razlog, zakaj se mnoge ženske mat šminkam še vedno izogibajo, čeprav so jim všeč, ko jih vidijo v reklamah. Čeprav zagotovo spadajo med najbolj obstojne šminke, jih boste že kmalu želele odstraniti zaradi neprijetnega občutka na ustnicah. Zato sledite nasvetom, zapisanim spodaj in mat šminka bo postala vaša najnovejša trendi spremljevalka, ustnice pa bodo tudi z mat šminko videti brezhibno.

Korak #1: S pomočjo brisače, ki ste jo potopili v vodo, naredite piling na ustnicah. Z mokro brisačko nežno zdrgnite ustnice in odstranite odmrle celice kože. Tako boste pripravili ustnice na nanos mat šminke.

Korak #2: Nanesite debelejši sloj balzama za ustnice, potem pa do konca naličite obraz. S tem boste ustnicam dali dovolj časa, da vsrkajo blagodejne sestavine balzama. Ko ste končali z ličenjem vsega obraza, vzemite papirnat robček in odstranite višek balzama, ki ga ustnice niso vpile. Tako bodo ustnice navlažene, obenem pa ne bodo mastne (sicer mat šminke na mastno površino ne bi mogli nanesti).

Korak #3: Po odstranitvi balzama na ustnice nanesite podlago za make up oziroma t.i. ‘primer’ (utrjevalec ličil). Tega koraka ne preskakujte, čeprav se vam morda ne zdi nujno potreben. Utrjevalec ličil bo zakril drobne nepravilnosti na ustnicah in zgladil površino kože ter preprečil zlivanje šminke čez rob ustnic in v drobne gubice okoli njih.

Korak #4: Sedaj nanesite mat šminko. Če uporabljate verzijo v tekoči obliki, nanesite en sam tanek sloj, sicer se bodo, če bi sloj ponovili, pojavile drobne grudice na ustnicah. Tudi klasično matirano šminko nanesite v tanjšem sloju in pazite, da so ustnice enakomerno prekrite z barvo.

Korak #5: Če ste zagrešili kakršnokoli nepravilnost pri nanašanju, popravite napakice s pomočjo korektorja v barvi vaše polti, ki ga nanesete s pomočjo tankega čopiča. Korektor, ki ste ga nanesle na ta način, bo obenem še dodatno naredil pregrado med robovi ustnic in kožo, zato se šminka ne bo razlila v gubice. Ko je to narejeno, bodo vaše ustnice kar nekaj ur ovite v prelepo in enakomerno mat barvo, pri tem pa ne boste čutile nobenega neudobja ali imele občutka, da vam ustnice kakorkoli zateguje, oziroma, da so izsušene.

 

Foto: Lipstick Lovely, Style Lobster, Pinterest, Wikihow


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam