fbpx

Kako nanesti puder na problematično kožo?

Lepota, Ličenje, nasvet, Nega telesa, Obraz

Težave z neenakomerno poltjo so pogoste in nečistoče na obrazu so lahko posledica genetike, pomanjkljive nege kože ali uporabe ‘pretežkih’ in neustreznih ličil.

Znano je, da je tekoči puder ali pač kakovostna in dobra ‘podlaga’ temelj vsakega make upa, ki je videti odlično in je dolgo obstojen. Ali vam kljub dosledni uporabi pudra/podlage ne uspeva doseči želenega učinka brezhibne kože ter izenačene polti?

Če imate t.i. ‘problematično’ kožo z aknami, nepravilnostmi ter nečistočami, vaša koža zahteva še posebej skrbno obravnavo. Tako, kar se tiče njene vsakodnevne nege, kot tudi ličenja. Skrivnost je v nanašanju pudra, ki mora biti obstojen, zračnega, lahkotnega ter naravnega videza.

Če na problematično kožo, torej mastno, z vnetji, mozolji ali pa, nasprotno, presuho kožo, skušate nanesti tekočo podlago oziroma puder, boste v večini primerov dosegle naslednji rezultat: še bolj neprivlačen videz, ko uporaba pudra še poudari težave s kožo in nepravilnosti na njej.

Da bi se temu izognile, morate obraz pred ličenjem najprej očistiti z micelarno vodico, nekajkrat na teden narediti še piling, potem pa na obraz nanesti masko, ki odstrani odmrle kožne celice. Zatem, ko ste pravilno in globinsko očistile kožo, nanesite vlažilno (ali drugo ustrezno) kremo za obraz. Šele zdaj je vaš obraz pripravljen na ličila!

Ko se začnete ličiti, najprej na kožo obraza nanesite ‘primer’ oziroma utrjevalec ličil. Ta zagotovi odlično obstojnost ter videz pudra. Končno sledi nanos pudra, ki pa mora biti primeren za vaš tip kože. Nanesite ga s pomočja čopiča v tankem sloju. Če nanesete predebel sloj, to le še poudari problematičen videz kože.

Ko ste tekoči puder/podlago dobro vtrle v kožo, nanesite še zelo tanek sloj pudra v prahu, tako preprečite, da bi se koža mastno svetila. Če imate na obrazu akutno težavo, kot je ogrc, mozolj ali vneta in pordela koža, ta del dodoatno prekrijte s korektorjem, nato pa tudi nanj ponovno nanesite tanek sloj pudra v prahu.

View this post on Instagram

Swipe left ⬅️⬅️⬅️ for more pictures ?? ? Say Bye Bye to your oily skin and carrying a heavy compact powder or anything when you are going out! I’m so excited to share this to you! Found my new favorite @setzbeauty Blot + translucent Powder for a flawless skin!! ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ?Retail price $9.99 Contains 15 individual packed applicator with translucent powder ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ? Super perfect on the go, disposable! Easily touch up and reset your makeup anytime anywhere!! This blotter will help to absorbs the oil on your skin and it has a perfect amount of translucent powder for a shine free and refreshed look ✨✨ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ? Get your favorite at @setzbeauty Website Also available at @walmart @cvs_beauty ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Thank you @setzbeauty ?⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀ #setzbeauty #setz #byebyeoilandshine ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀ #beautybyjamie #kabrow #makeupgoals #powdermakeup #beautytricks #makeupstorecosmetics #makeupqueens #makeupslave #makeupobessed #aspiringmua #muasfeaturing #brightmakeup #pinkmakeup #makeuppictorial #colorfulmakeup #colorfuleyeshadow #undiscovered_mua #blazin_beauties #underratedglam #blendtherules #bayarea #sanfrancisco #phblogger ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

A post shared by Jamie Q (@beautybyjamieq) on

Ko gre za puder, je pravilo ‘manj je več’ še kako aktualno in z manj izdelki ter z dosledno uporabo ‘primerja’ pri ličenju boste dosegle veliko boljše in trajnejše rezultate ter bolj naraven videz ličenja.

D. S.

Foto: Instagram, YouTube


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam