fbpx

Kako nositi črtaste kose?

Izbor urednice, Moda, Novice, Prva stran

Čeprav so črte ene izmed najbolj priljubljenih vzorcev, jih spremlja tudi slab glas, saj lahko razširijo našo postavo.

Niti eno poletje ne mine brez veličastnih črt, ki »dišijo« po morju. Čeprav so črte ene izmed najbolj priljubljenih vzorcev, jih spremlja tudi slab glas, saj lahko razširijo našo postavo.

Striped-Tops-Chic-Street-Style-Looks-1

S pametnim stylingom in nekaj dobrimi nasveti, črte ne bodo samo laskale vaši postavi, ampak tudi spremenile najbolj navaden outlook v zelo zanimivega in trendovskega.  Najbolj pomembno je poznavanje lastnega telesa ter krojev, ki nam najbolj pristajajo, nato pa črtaste kose pametno kombiniramo s preostankom outfita in modnih dodatkov.

Street-Style-2

Oblačite se v skladu s svojo obliko telesa
Vsi se zavedamo, da črte lahko razširijo ali poudarijo tiste dele telesa, ki jih sami ne želimo poudariti, vendar pa to lahko obrnete v svojo korist. Če nimate zelo velikih prsi, oblecite majico z vodoravnimi črtami, v kolikor pa je vaša zadnjica premalo zaobljena in bi jo radi bolj poudarili, je odlična izbira črtasto krilo.

files (4)

Striped-Dress-3

Navpične črte pomagajo optično podaljšati telo (in ga narediti tudi bolj vitkega), kar pomeni, da vam bodo črtaste obleke ali hlače, prišle zelo prav. Bolj, kot so črte širše, večji poudarek bo na njih, zato boste optično videti širši. Ravno nasprotni učinek pa povzročajo tanjše črte, ki vas naredijo vitkejše.

milan-fashion-week-aw15-street-style-2991

Pazite na ravnovesje
S črtami ravnajte natanko tako kot z vsemi drugimi vzorci, črte naj samo poudarijo določen kos v celotnem outfitu, nikakor pa ne sme prevladovati. Črtasto majico ali bluzo kombinirajte z enobarvnimi hlačami ali krilom, če pa oblečete črtasto obleko, pa jo kombinirajte z nevtralnimi in minimalističnimi kosi.

Black-Striped-Dress

Odločite se za različne barve črt
Nikakršne potrebe ni, da so črte samo dvobarvne, saj so trenutno najbolj trendovski kosi v več različnih barvah, ne glede na to, ali govorimo o majici, krilu ali obleki.

rxcru1wr

09-totalbeauty-logo-nyfw-street-style-looks

Začnite z majhnim
Če niste povsem prepričani, da so črtasti kosi pravi izbor, jih poskušajte nositi kot modni dodatek, kot so balerinke, torbica, pas ali šal. Tako boste lahko imeli najbolj trendovski vzorec vedno na sebi.

torbica

Foto: Pinterest


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam