fbpx

Kako odložite staranje na predelu obraza, kjer je koža najtanjša?

Lepota, Prva stran

Koža okoli oči je najtanjša, zato se znaki staranja najprej pojavijo prav tu.

Koža okoli oči je tanjša, kot drugod na obrazu, zato se znaki staranja najprej pojavijo tu. To pa je tudi razlog, zakaj bi morale ženske (in moški) največ pozornosti posvetiti prav negi kože okoli oči. Staranje je proces, ki mu nihče ne ubeži, a spomočjo anti-age izdelkov ter posebne nege proti staranju lahko staranje kože vsaj nekoliko odložimo ter omilimo.

Gube, tudi okoli oči, je v resnici možno obvladovati samo s pomočjo injiciranja botulin toksina oziroma botoksa ter vbrizgavanja polnil (filerjev), še tako draga krema lahko kožo namreč zgolj navlaži in nahrani, gub pa prav nobena ne ‘briše’, ne glede na zagotovila proizvajalcev. Vsekakor pa so kreme za nego predela okoli oči absolutno nujne, ker koži dajo to, kar potrebuje, vsak dan znova.

Kar se tiče nege proti staranju, upoštevajte naše nasvete od jutra do večera in boste ponovno na dobri poti, da dosežete mladosten videz.

# Zjutraj

1. Umijte obraz in na posušeno kožo nanesite kremo za nego oči, to naredite tako, da jo vtapkate v kožo s čistimi prsti. Uporabite mezinček, ki je najčistejši od vseh prstov, z njim boste zajeli ravno prav izdelka in z mezinčkom boste tudi najbolj nežno nanesli kremo.

2. Smer nanašanja kreme je nadvse pomembna, ko se borite proti gubam okoli oči. Kremo nanašajte v obratni smeri, kot se pojavljajo oziroma nastajajo gube. Začnite na senceh, nadaljujte po spodnji veki do notranjega kotiča očes, potujte preko zgornje veke in ponovno do korena nosu oziroma očesnih kotičkov.

# Make up

Korektor za podočnjake je vaš najmočnješi zaveznik za lep in mladosten videz. To je izdelek, ki prekrije znake utrujenosti in celo drobne gubice. Uporabljajte korektor lahkotne teksture s čopičem in z oranžnim podtonom za najboljše rezultate. Eden najboljših tovrstnih izdelkov je YSL Touche Eclat.

Malo za šalo, malo zares, v zgornjem videu boste ugotovili, da korektorje, posebej tega, s pridom uporabljajo tudi moški, oglejte si lepotni tutorial, kako ta ali katerikoli drugi korektor pravilno nanaša celo moški spol.

# Zvečer

1. Za odstranjevanje ličil uporabite najbolj nežen izdelek, kar jih obstaja. Naj bo to oljni oziroma dvofazni odstranjevalec očesnega make upa. S pomočjo namočenih vatnih blazinic pritisnite na veke in počakajte dve sekkundi. Tako se bo ličilo ‘raztopilo’ in očesni make up boste z lahkoto odstranile.

2. Po končanem postopku ponovno očistite predel okoli oči, tokrat s pomočjo micelarne vodice, ki odstrani vse morebitne ostanke ličil.

3. Spet nanesite kremo za nego okoli oči, torej kremo proti gubam oziroma za vlaženje, zopet v enaki smeri, kot smo jo že opisali.

Foto: Makeupandbeauty, Unsplash, Pexels, Pinterest

 

 


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam