fbpx

Kako ohraniti kožo okoli oči čim dlje brez gub?

Lepota, Ličenje, Nega telesa, Obraz, Prva stran, Zanimivosti

To so 3 koraki, ki jih upoštevajte, da se bo staranje kože okoli oči in videz utrujenosti pokazal čim kasneje.

Oči so največja skrb žensk, ko gre za ukrepanje proti znakom staranja. Ta izredno občutljivi predel razkrije namreč že najmanjšo utrujenost in zob časa. Zakaj? Preprosto zato, ker je tu koža obraza najtanjša, s tem pa najbolj dojemljiva za zunanje vplive in tudi starostne procese v organizmu.

Predel okoli oči ima zelo malo žlez lojnic, kolagena in elastičnih vlaken. Ker je koža okoli oči pod nenehno obremenitvijo 22 mišic, ki so v stalnem gibanju (to pomeni okoli 10.000 pomežikov na dan), je predel okoli oči prvi, ki pokaže znake staranja. Drobne in tudi globje gubice ter znaki utrujenosti se zato tu pojavijo predčasno.

Z utrujenostjo in leti se krvna in limfna mikrocirkulacija okoli oči upočasni. Zelo tanka koža okoli oči hitro razkrije znake slabe prekrvljenosti. To povzroči znake utrujenosti, kot so sence in zabuhlost. Bolj ko je krhka, dehidrirana in tanka koža, hitreje kaže znake utrujenosti.

VICHY Idéalia Eyes proti podočnjakom in gubam

Kaj lahko naredite, da se bo staranje kože okoli oči in videz utrujenosti pokazalo čim kasneje? Na prvem mestu je seveda redna nega, ki naj se začne takoj po 25. letu. Tu so 3 koraki:

# Zjutraj

Umijte se z vodo in nanesite kremo za nego področja oči na kožo tako, da kremo vtrepljate z blazinicami prstov. Pomembna je tudi smer nanosa kreme: to morate vtirati v nasprotni smeri od njihovega nastajanja. Strokovnjaki za nego pravijo, da je ta korak zelo pomemben.

Oriflame NovAge Ecollagen lahkotna krema za glajenje gubic okoli oči

Ko vtrepljate potrebno količino izdelka okoli oči, preostanek, ki se ni vpil, nežno razmažite v naslednji smeri: začnite na sencah, nadaljujte pod spodnje veko, proti notranjemu kotičku oči, preko zgornje veke in ponovno končajte vtiranje na senceh.

# Make up

Korektor za podočnjake je daleč najboljši zaveznik proti utrujenemu videzu. Korektor, ki prekriva podočnjake, lahko vsebuje tudi negovalno nego, kar je pomembno, če osem ur preživite v službi.

Lancôme Visionnaire Yeux-Eye On Correction takoj izboljša videz kože okoli oči

Boljši od korektorjev v kremi in stiku so tisti lahkotnih, skoraj tekočih tekstur, ki jih nanašate v obliki čopiča. Ti se bodo lažje razmazali in poleg tega niso premastni. Če vas skrbijo podočnjaki, izberite korektorje z oranžnim podtonom.

# Zvečer

Ko boste odstranjevali ličila, izberite čim bolj blago sredstvo za odstranjevanje make-upa. Ne bi bilo slabo, če je to čistilo t.i. dvofazno (ki ga pretresete in premešate) oziroma ima dodatek olja, ki neguje in obenem pomaga lažje odstraniti šminko.

Vatno blazinico namočite s tem sredstvom in blazinice narahlo pritisnite na veke ter jih držite nekaj sekund. Odstranjevalec bo tako opravil svojo nalogo raztapljanja in ne bo vam treba grobo drgniti kože okoli oči (to namreč pripomore k nastajanju še več gub).

Garnier dvofazna micelarna voda z oljem za odstranjevanje ličil

Po čiščenju še enkrat operite oziroma očistite kožo okoli oči, tokrat z micelarno vodico ali z navadno vodo. Nežno osušite predel oči oziroma ves obraz z brisačo in na področje oči spet nanesite svojo najljubšo in protistarostno delujočo kremo za oči, pri tem pa upoštevajte navodila iz prvega koraka.

 

Foto: Pinterest, StyleCaster, Health.com


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam