fbpx

Kako ohraniti perilo dlje časa dišeče

Lifestyle, nasvet, Zanimivosti

Se strinjate, da ni lepšega, kot po napornem dnevu leči v posteljo s svežo in dišečo posteljnino, še prej pa se po topli kopeli zaviti v debelo, mehko in dišečo brisačo?

Čeprav se vam zdi, da bi lahko napisali knjigo o gospodinjenju, se vam dogaja, da svežina perila in prijeten vonj izgineta, ko le-tega enkrat pospravite v omaro. Kaj storiti?

Dodajte mehčalec

Čez čas so detergenti in mehčalci doživeli precejšen napredek, saj lahko izbirate med različnimi vonji. Nova kolekcija mehčalcev Violeta združujejo pet različnih značajev, ki poudarjajo privlačnost in neustavljivo čutnost dišečih esenc. Niso samo običajna formula, ampak kombinacija dragocenih sestavin, ki se združujejo v skrivnostne koncentracije in nas vedno povrnejo v najlepše dele spominov.

Novi mehčalec Violeta Original je celota zrelih patchulov, posvečen ženstvenosti, izražen v cvetnih in drevesnih notah. Pod nazivom Lagoon se skriva mediteranska svežina, v njegovem srcu dominirajo aromatične note mete.

Perilu pustite dihati

Omare in drugi prostori za shranjevanje perila naj bodo takšni, da zrak lahko kroži. Vse prevečkrat se zgodi, da so omare nabito polne, kar onemogoča kroženje zraka, posledično pa ima perilo vonj po zatohlem in vlažnem. Svetujemo vam, da predvsem posteljnino hranite v omarah tako, da lahko zrak kroži. V omare lahko postavite tudi dišeče listke ali posodico s potpurijem.

V omaro samo suho perilo

Vedno se prepričajte, da je perilo, ki ga nameravate zložiti v omaro, res popolnoma suho. Morda ostane vlažen le majhen del, ki lahko v omari razvije neprijetne vonjave. Brisače in posteljno perilo temeljito posušite, morda še najboljše v sušilnem stroju.

»Zavrtite« svojo zalogo

V praksi mislimo to, da ne uporabljate vedno tistih brisač, ki so na vrhu, temveč tudi tiste, ki so čisto spodaj. Torej, ko zlagate oprano perilo, ga zložite pod tisto, ki je že v omari. Lahko se orientirate tudi po barvah, če boste tako lažje sledili.

 

 


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam