Kako pogosto bi morali obraz osvoboditi ličil?

16. september 2024

Kako pogosto bi morali obraz osvoboditi ličil?

16. september 2024
Foto: Instagram @emmawinterhagen
Kako pogosto bi morali obraz osvoboditi ličil?

Kako pogosto bi morali obraz osvoboditi ličil?

16. september 2024
Foto: Instagram @emmawinterhagen

Make-up je postal del ženskega vsakdana in marsikatera svojega doma nikoli ne bi zapustila nenaličena, a kako pogosto se je treba ličilom odreči?

Ženske smo navadno prepričane, da z ličili izgledamo boljše, počutimo pa se tudi samozavestnejše, zato jih nosimo vsak dan, brez njih pa si že skoraj težko predstavljamo življenje. Kljub temu se je pomembno zavedati, da produkti za ličenje na številne načine škodujejo naši koži.


Kako ličila vplivajo na vašo kožo, je odvisno od vrste ličil, ki jih uporabljate, kako pogosto jih nosite, kako dolgo ostanejo na vaši koži in občutljivosti vaše kože.

Foto: Instagram @danielleehxo

Številni kozmetični izdelki namreč vsebujejo škodljive sestavine, zato lahko redno nošenje ličil, zlasti brez ustreznega čiščenja, povzroči stranske učinke, ki vplivajo na splošno zdravje vaše kože.

Negativni učinki nošenja ličil

Če ličila ostanejo na koži dlje časa, lahko zamašijo pore, ki koži omogočajo dihanje, zato se ta odzove z izbruhi, mozolji in drugimi izboklinami. Zamašitev por prav tako omejuje proizvodnjo kolagena, kar vodi do gub in prezgodnjega staranja kože.

Prav tako lahko vaša koža postane bolj mastna ali bolj suha, če uporabljate izdelke, ki niso primerni za vaš tip kože. Kozmetični izdelki, ki dražijo kožo pa lahko povzročijo celo hiperpigmentacijo.

Kako pogosto bi se morali odreči ličilom?

Seveda ni jasnega pravila, ki zapoveduje, koliko dni na teden je dobro nositi make-up, a priporočeno je, da se kozmetičnim izdelkom izognete vsaj enkrat na teden. To bo omogočilo vaši koži, da se pomladi.

Če pa se vaša koža sooča z izbruhi, ji privoščite odmor od ličil dokler si ne opomore.

Foto: Instagram @annaxsitar

Kako lahko poskrbite za zdravje svoje kože, če vsak dan nosite ličila?

  • Uporabljajte ličila z naravnimi sestavinami, ki ustrezajo vašemu tipu kože,
  • pazite na rok uporabnosti in zavrzite stare izdelke,
  • preskočite ličenje pred telovadbo,
  • pred spanjem si temeljito očistite obraz, za tem lahko uporabite toner, nato serum, na koncu pa ne pozabite na vlažilno nočno kremo.

Avtor
Piše

Tara Kuster

Style. Več novic