fbpx

Kako poiščete popoln odtenek šminke za ustnice?

Lepota, Ličenje, Prva stran

V katero skupino spadate? Hladno, toplo ali nevtralno? Ti nasveti vam bodo olajšali izbiro najbolj prave barve šminke za vas.

Šminka za ustnice domuje v torbi skoraj vsake ženske in rade jo uporabljamo. Lahko ste ljubiteljica minimalnega ličenja in najraje posežete po nežnih, neopaznih nude in rožnatih odtenkih, ali pa obožujete vpadljive šminke in rade izstopite iz množice z rdečo barvo na ustnicah.

Namazane ustnice so signal samozavesti, pa tudi zapeljevanja, sploh, ko so obarvane v rdeče. Na trgu je zares veliko znamk ličil in tudi odtenkov črtal za ustnice. Prav ta pestrost, ki jo tako obožujemo, pa nam včasih predstavlja izziv, ko želimo poiskati popoln odtenek zase.

Iskanje popolnega odtenka se začne in konča z barvo vaše polti, natančneje rečeno, s podtonom kože. Le tako boste lahko našle zase popoln odtenek, ki bo vašemu obrazu (in lasem) najbolj laskal.

Ni torej tako zelo pomembno, ali boste izbrale nude, rdeč ali temen odtenek barve za ustnice, najbolj pomemben je podton vaše polti. Za začetek je dobro vedeti, da obstajajo trije tipi podtonov, ki jim lahko pripadate, to so hladni, topli in nevtralni.

Hladni podtoni so ponavadi značilni za svetlopolte, medtem ko imajo topli podtoni prepoznavno toplo zlato, olivno ali temnejšo polt kože. Če se ne morete prepričano uvrstiti niti v eno, niti v drugo skupino, je velika verjetnost, da spadate med tiste z nevtralnim podtonom kože.

1. Hladen tip

Kako veste, ali imate hladen podton? Če vam žile vidno prosevajo skozi kožo s svojo modro barvo, če je na vas najlepše videti srebrn nakit, na soncu pa vas prej ožge, kot da bi porjaveli. Izbirajte torej hladne brave z vijoličastim ali modrim podtonom. Izogibajte pa se oranžnih podtonov, prav tako pa tudi najsvetlejših roza odtenkov.

2. Topli podtoni

Žile na zapestju so videti bolj zeleno, kot modro, odlično vam pristaja zlat nakit. Poleti na soncu dobite prelepo zlatorjavo barvo. V tem primeru spadate med tople barvne (pod)tipe. Zato vam bodo lepo pristajale šminke s toplimi podtoni. Vaš izbor naj bodo razkošno rdeče in oranžkaste barve, medtem ko se barv s hladnimi podtoni izogibajte.

3. Nevtralni podtoni

Kot smo že dejali, če se ne najdete niti v prvi niti v drugi skupini, spadate med tiste z nevtralnim odtenkom, kar pomeni, da imate veliko več možnosti izbire. Tako pri izbiri nakita kot pri šminkah za ustnice. Preprosto povedano, odlično boste videti z vsemi barvami na ustnicah, le primerno jih uskladite s svojimi oblačili oziroma garderobo.

 

Foto: Parade, Scoopsnest, YouTube, Instagram


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam