fbpx

Kako pozirati, da boste na fotografijah videti kot brezhibne dive?

Izpostavljeno, Lepota, Lifestyle, Moda, Tuja scena, Zanimivosti

Preberite si nasvete najbolj znanega fotografa slavnih na rdečih preprogah, Davida Fisherja, kako zablesteti pred objektivom… Morda celo postanete nova Beyoncé!

Vse smo rade videti kar se da dobro na fotografijah, kajne? Ne glede na to, če gre ‘samo’ za objavo na družbenem omrežju, kot je Snapchat ali Instagram. Čeprav obstaja že množica fitrov, ki sliko izboljšajo, pa je še vedno ključnega pomena nekaj dejavnikov, s pomočjo katerih se svetu resnično lahko pokažete v najboljši luči.

Fotografi, ki so specializirani za slikanje in snemanje slavnih na rdečih preprogah, imajo gotovo v rokavu kak adut ali dva in nasvete, ki vam utegnejo priti prav, ko vas bo naslednjič kdo posnel s svojim ali vašim telefonom. David Fisher, ki je tudi sam zvezda v svojem poklicu, je fotografiral že nešteto slavnih oseb, tudi prelepe zvezdnice.

A ko gre za poziranje, so izboljšave vedno možne, pravi Fisher.

“Znani in slavni na rdečo preprogo vselej pridejo maksimalno pripravljeni, v glamurozni obleki, s popolno šminko in nasmehom. Moj nasvet je ta: s telesom se proti objektivu postavite pod rahlim kotom, ena noga naj bo malenkost pred drugo, roke pa naj počivajo na bokih. Glava naj bo poravnana, brada malenkost privzdignjena, pogled naj bo usmerjen naravnost v objektiv vašega fotografa.”

Na vprašanje, kateri od zvezdnikov še posebej obvlada(jo) poziranje, je Fisher povedal, da sta to zagotovo Beyoncé in Tom Cruise, ki jima je postavljanje pred objektiv ‘mala malica’.

Tom Cruise je preprosto popoln in vidi se, da obožuje stik z objektivi

Pevka je vselej videti dovršena, medtem ko je najboljša lastnost znanega igralca ta, da vedno nadvse potrpežljivo pozira in se premika zelo počasi, tako da ugodi vsem fotografom.

“Oba krasi tudi velika mera samozavesti in njun stik s kamerami in objektivi je odličen, to je sestavni del njunega posla, ki ga vrhunsko prenašata tudi na rdečo preprogo,”

doda slavni fotograf še bolj slavnih od sebe.

Sarah Hyland

O trikih, kako delovati na posnetkih bolj vitko, Fisher meni, da je vse odvisno od tega, s katerega kota vas slikajo. Osebno najraje fotografira v višini oči, če pa fotoaparat postavi nekoliko nižje, so osebe na posnetkih videti višje, že samo zato pa tudi vitkejše.

Kendall Jenner

Za dobro fotografjijo je pomembna tudi svetloba. Fisher predlaga dnevno svetlobo, ki je sama po sebi boljša, bliskavico na aparatu pa sam dostikrat uporablja tudi podnevi, saj potem na posnetkih ni senc in so linije čistejše.

 

D. S.

Foto: Instagram, US Weekly, Pinterest, Hollywood Reporter


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam