fbpx

Kako prilagoditi beauty rutino za prihajajočo jesen in hladne dni?

Lepota

Nekateri še uživajo na počitnicah, a že v naslednjih dneh se bo večina vrnila v ustaljeno rutino in vsakodnevne obveznosti, ki jih prinaša jesen. Vsaka nova sezona je navdušujoča, saj prinaša veliko presenečenj in novosti, še posebej v svetu lepote in mode.

Če je že govora o lepotnem svetu, se poleg tega, da se veselimo preskušanja novih izdelkov, med katerimi bomo nedvomno našli novega najljubšega, moramo zavedati, da je treba zamenjati tudi samo lepotno rutino, da pripravimo kožo na hladnejše dneve.

Nižje temperature vplivajo tudi na našo kožo, ki postane bolj razdražljiva in suha, temu pa čisto nič ne pomaga suh zrak, ki ne neizogiben v zaprtih prostorih.

Dermatologi svetujejo, kako ohraniti zdravo in negovano kožo tudi v hladnejših dneh.

Lahkotnejše formule naj zamenjajo težje in bolj mastne vlažilne kreme

Medtem ko so lahke formule značilne za poletje, jih v jesenskih dneh nadomestijo težje in bolj mastne vlažile kreme, ki vsebujejo ceramide. Ceramidi so zdrave kisline, ki so naravni del našega telesa in so pomembni za tvorbo zaščitne pregrade. Izguba ceramidov vodi do izsušitve, celo staranja kože, zato jih je treba v hladnejših dneh dopolniti, poleg tega pa obstajajo različne kreme, ki kožo ščitijo in negujejo.

Poleg obraza je treba biti pozoren tudi na kožo preostalega telesa, saj sta srbenje in suhost zelo pogosta, glede na zmanjšano količino vlage v zraku.

Lepotna rutina bi vsekakor morala vsebovati ustrezen losjon za telo, ki jo vlaži, hkrati pa ustvarja zaščitno pregrado, da koža ostane navlažena.

Ker je koža občutljiva, ne smemo pozabiti na piling ter preskočiti kemične pilinge in se namesto tega odločiti za bolj nežne.

Strokovnjaki pravijo, da začetek jeseni sovpada s prenovo kože po poletju in izpostavljenosti soncu ter visokim temperaturam. Težava se pojavi, ker so kožni antioksidanti izčrpani, kar se lahko zgodi tudi že po eni prekomerni izpostavitvi soncu.

Zaradi tega strokovnjaki priporočajo, da nego začnete od znotraj, z uporabo različnih prehranskih dopolnil, ki pomagajo pri obnovitvi kožnih celic, povečajo vlažnost in ji povrnejo elastičnost ter sijaj.

Foto: Instagram


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam