Kako rešiti vsako težavo v življenju? Uspešni ljudje se držijo Einsteinove metode!

06. april 2024

Kako rešiti vsako težavo v življenju? Uspešni ljudje se držijo Einsteinove metode!

06. april 2024
Foto: Instagram @michellesalasb
Kako rešiti vsako težavo v življenju? Uspešni ljudje se držijo Einsteinove metode!

Kako rešiti vsako težavo v življenju? Uspešni ljudje se držijo Einsteinove metode!

06. april 2024
Foto: Spotlight/Launchmetrics

Življenje odrasle osebe je napolnjeno z ovirami, ki naj bi služile za krepitev lastne volje, odločnosti in analitičnega razmišljanja. Ustvarite pozitivne vibracije!

Vsaka težava nas nekaj nauči, zato bi morali, preden se lotimo njenega reševanja, stopiti korak nazaj in pogledati širšo sliko. Prav razumevanje težav in izzivov je ključna priprava na reševanje problema. Takšen je bil Einsteinov življenjski moto.

“Če bi imel na razpolago eno uro za reševanje težave, bi 55 minut razmišljal o težavi in 5 minut o rešitvi.”

Albert Einstein
Foto: Unsplash

Da vam bo reševanje težav lažje uspelo, spletna stran Litemind ponuja nekaj nasvetov, kako najti pot iz težavnega položaja.

Ponovno določite izziv

Kadar se soočate s težko nalogo, se prepričajte, da ste jo dobro zastavili.

Pred časom je eden zmed vodilnih mož v japonski Toyoti pozval svoje podrejene, naj poiščejo načine za povečanje produktivnosti pri delu in naletel na tišino.

Nato je ponovno definiral izziv in jih nagovoril: “Poiščite načine, da bo vaše delo manj obremenjeno.” Sledilo je nešteto dobrih predlogov, kar dokazuje, da dobra izbira besed igra pomembno vlogo pri reševanju težav.

Foto: Instagram @kellywearstler

Zavzemite ptičjo perspektivo

Vsaka težava predstavlja majhen del nečesa večjega. Ker lahko k težavi pristopimo z različnih strani, jih lahko delimo tudi po teži. Če menite, da se utapljate v malenkostih, izgubljate vidik celotne težave, zato se poskusite vzdigniti in se postavite v položaj, iz katerega boste najbolje videli celoten izziv.

Uporabite najbolj učinkovit jezik

Ustvarite pozitivne vibracije.

Pozitivni stavki imajo večjo motivacijsko moč in pomagajo pri iskanju rešitve. Obstaja resnična razlika med izrečenima stavkoma: “Prenehal bom s kajenjem,” in “Podaljšal bom svoje življenje.”

Foto: Instagram @highsciety

Izziv oblikujte kot vprašanje.

Človeški možgani so nagnjeni k ugankam, in ko jih “napademo” z zanimivim vprašanjem, so v nenehnem iskanju pravilnega odgovora, tudi če se tega ne zavedamo.

Naj se izziv sliši mamljivo.

Kadar formulirate izziv, se poskušajte zabavati. Prepričajte se, da je težava videti mamljiva, kar se lahko razvidi iz sledečih stavkov: “Naredil bom svoj podkast,” se sliši veliko manj mamljivo kot stavek: “Navdihoval bom poslušalce, da bi živeli zdravo in srečno življenje.”

Avtor
Piše

Uredništvo

Style. Več novic