fbpx

Kako se bosta po novem pisala Meghan in Harry?

Znani

Z 31. marcem, torej prihodnji teden, princ Harry in Meghan Markle ne bosta več »senior« člana kraljeve družine.

Čeprav bosta obdržala naziv vojvoda in vojvodinja Sussex, bosta izgubila naziv kraljeva visokost, kar pomeni, da bo Harry prvič v življenju uporabil uradni priimek.

Čeprav je bil v šoli ter kasneje v vojski znan kot Harry Wales, vsi, ki nosijo naziv kraljeva visokost, zakon ne zahteva priimka. Kljub temu pa se v sodobnem času člani kraljeve družine pogosto odločajo za uporabo priimka Mountbatten-Windsor.

Kar zadeva Meghan, jo še vedno nazivajo z njenim dekliškim priimkom in kot vojvodinjo Sussex, zato bo verjetno uporabljala oboje, vendar je vprašanje, kako se bo odločila, saj Archie nima niti enega od teh dveh nazivov.

Najbolj očitna izbira družine je, da skupaj spremenijo priimek v Mountbatten-Windsor, ki ga kraljeva družina uporablja že od 70-ih let. Kraljica je seveda članica kraljeve hiše Windsor, princ Phillip pa je prevzel priimek Mountbatten. Na spletni strani kraljeve družine piše:

»Za člane kraljeve družine, ki so upravičeni do naziva kraljeva visokost, princ ali princesa, priimka ne potrebujejo. V primerih, ko ga potrebujejo (na primer ob poroki) pa je njihov priimek Mountbatten-Windsor.«

Foto: Getty


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam