Kako se dobro naspati v vročih in soparnih nočeh?

21. junij 2024

Kako se dobro naspati v vročih in soparnih nočeh?

21. junij 2024
Foto: Instagram @_constance_d

Nenehno premetavanje in zbujanje zaradi vročine je poleti nekaj povsem običajnega. S temi triki boste poleti lažje (za)spali.

Najti mir, tišino in udobje v vročih poletnih nočeh je lahko pravi izziv. Če vam je prevroče, da bi mirno zaspali in se zjutraj zbudili spočiti, obstaja nekaj stvari, ki jih lahko naredite, da bi znižali svojo telesno temperaturo in se dobro naspali.

Foto: Instagram @sincerelyjules

Izberite pravo posteljnino

Prvi korak k ohladitvi med spanjem je izbira posteljnine. Poskrbite, da bo posteljnina izdelana iz naravnih materialov, ki dihajo, kot so saten, bombaž in lan. Ti materiali omogočajo kroženje zraka, kar pomaga uravnavati telesno temperaturo.

Odlično posteljnino najdete v JYSK-u. Nam je všeč posteljnina iz satena Nell, ki je mehka, zračna in zagotavlja izjemno hladilni občutek na koži. Pri izbiri posteljnine bodite pozorni na to, da je pralna na minimalno 60 stopinj, da odstranite vse nečistoče, bakterije in glivice.

Foto: Jysk

Zimsko odejo zamenjajte za poletno

Nekateri ljudje težko zaspijo samo pod rjuho, z zimsko pa je seveda veliko prevroče. Omislite si hladne, poletne lanene ali bombažne odeje.

Te so oblikovane tako, da vam pomagajo udobno spati, tudi ko je v prostoru bolj vroče. Odvajajo toploto in vlago stran od vašega telesa, tako da lahko nemoteno spite. Naš izbor: poletna odeja iz 100 % bombaža Sunndal.

Foto: Jysk

Ne pozabite na vzglavnik s hladilnim učinkom

Če vam je vroče v glavo in se zbujate z mokrimi lasmi, lahko to preprečite z ustreznim vzglavnikom. Ta lahko bistveno vpliva na kakovost vašega spanca, znamka JYSK ponuja vzglavnik s hladilnim gelom, ki pomaga pri odvajanju toplote.

Foto: Jysk

Vzglavnik Sogndal jepolnjen s koščki spominske pene, ki razbremeni pritisk s hladilnim gelom. Zračna spominska pena se hitro prilagodi vratu in ramenom, medtem ko je na drugi strani blazine plast hladilnega gela. Višino vzglavnika lahko prilagodite z odstranjevanjem delov polnila in ga prilagodite različnim potrebam.

Vzmetnice s kroženjem zraka

Kakovostna vzmetnica, ki omogoča kroženje zraka, je nujna za udobno spanje v poletnih mesecih. Vzmetnice z vzmetenim jedrom zagotavljajo telesu posebno oporo in enakomerno razdelitev telesne teže po celotni površini, oblikovane so tako, da sledijo liniji telesa. Konstrukcija vzmeti omogoča tudi dobro kroženje zraka, da vam ponoči ne bo vroče.

Foto: Jysk

Če iščete kakovostno vzmetnico, vam svetujemo vzmetnico GOLD S110 Dreamzone. Ta dvostranska vzmetnica z multižepkastimi vzmetmi in spominsko peno je razdeljena na 7 con udobja, ki zagotavljajo edinstveno, ergonomsko pravilno oporo. Njena posebnost je pralna prevleka s COOLMAX® vlakni, ki uravnavajo temperaturo in vlažnost.

Enostaven način za bolj miren spanec

Če ne želite zamenjati vzmetnice in nadvložka še nimate, si ga to poletje vsekakor umislite. Ne le, da nadvložek ščiti in podaljšuje življenjsko dobo vzmetnice, ampak nekateri imajo tudi hladilni učinek. Eden takšnih je nadvložek GOLD T60 višine 3 cm z zračnim jedrom iz lateksa, ki odvaja toploto stran od telesa, pomaga uravnavati telesno temperaturo in omogoča udobno spanje tudi v najbolj vročih nočeh.

Foto: Pexels

Dodatni nasveti za boljši spanec poleti

Tako se še lahko ohladite in hitreje zaspite:

  1. Preprečite prodiranje sončne svetlobe – Z zatemnitvenimi zavesami ali roloji nevtralizirajte vso sončno svetlobo čez dan in preprečite dodatno segrevanje prostorov. Idealno temperatura v spalnici je okoli 19 stopinj.
  2. Pred spanjem se oprhajte s hladno vodo – Hladen tuš lahko pomaga znižati telesno temperaturo.
  3. Izogibajte se težkim in obilnim večerjam – Lahka večerja vam lahko pomaga pri boljšem počutju pred spanjem, začinjenim in obilnim obrokom pa se vsekakor izogibajte.
  4. Hidrirajte se – Čez dan pijte dovolj vode, vendar se izogibajte prekomernemu vnosu tekočine tik pred spanjem.

Poletje je lahko izziv za dober spanec, a s pravo opremo za spanje in nekaj preprostimi navadami lahko zagotovite mirne noči brez nepotrebnega bujenja. Obiščite JYSK in si poglejte pestro ponudbo izdelkov, ki vam bodo pomagali da se ohladite in uživate ​​v kakovostnem spanju.

Style. Več novic