fbpx

Kako se izognete mehurčkom pri nanosu laka za nohte

Lepota, Prva stran

Nekaj nasvetov za lepšo manikiro!

Res, da lakiranje nohtov ni raketna znanost, pa vendar nam včasih kaj ponagaja.

Se vam je že zgodilo, da je manikira videti odlično takoj, ko zaključite z nanosom nadlaka, malce kasneje pa se pojavijo nadležni mehurčki, ki niso nič kaj lepi na pogled.

Morda ste mislili, da je težava v laku ali nadlaku, pa ni.

Ponujamo vam nekaj nasvetov, ki vam zagotovo pridejo prav …

  1. Ne stresajte stekleničke z lakom. Raje jo podrgnite med rokama. Stresanje ustvari na tisoče zračnih mehurčkov, ki jih s prostim očesom ne vidite, dokler ne narastejo na zraku.. Če že stresate stekleničko, vsaj pol ure počakajte z lakiranjem.
  2. Izogibajte se gostim lakom. Nova steklenička laka je po navadi redkejša. S časom se lak zgosti, zato lahko uporabite posebne kapljice, ki lak razredčijo ali pa odstranjevalec laka. Vendar pazite, saj se s tem vez med lakom in vašim nohtom oslabi, kar v praksi pomeni, da se bo lak hitreje začel luščiti.
  3. Redno zapirajte lak. Velikokrat se nam namreč zgodi, da med manikiro pustimo lak odprt, tako pa pride vanj več zraka in se hitreje zgosti in pojavijo se mehurčki.
  4. Uporabite podlak. Zelo pomemben korak pri manikiri, zato ga ne izpustite.
  5. Prostor naj bo hladen in suh. Kdo bi si mislil, da je tudi to pomembno, ampak …Če vaša telesna temperatura malce naraste, tudi to lahko povzroči mehurčke. Smiselno je, da si pred lakiranje roke umijete pod hladno vodo ali jih celo potopite v posodo z ledom. Ta nasvet še zlasti velja v vročih poletnih dneh.
  6. Pustite, da se prvi nanos popolnoma posuši. Pri nekaterih lakih je pomembno, da se prvi nanos popolnoma posuši. Na voljo pa je veliko takih, ki imajo oznako » quick dry«, ki zagotovo skrajša čas sušenja.
  7. Čim manj dvigujte čopič. Vaši potegi po nohtu naj bodo čim daljši, saj s tem pride manj zraka do v lak. Z manjšimi hitrimi potezami, s katerimi naredite manjše popravke, počakajte, da se prvi sloj posuši.

Dodaten nasvet:

Ledena kopel. Že prej smo omenili, da pred manikiro potopite roke v ledeno kopel, če ste bolj vroče krvi. Enako velja za konec manikire. Čeprav ni ravno najbolj prijetno, pa zagotovo deluje. Pred lakiranjem si pripravite veliko posodo z ledom in vodo. Po zaključeni manikiri malce počakajte, nato pa roke potopite v ledeno kopel. Ponovite nekajkrat. Zares deluje!


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam