Kako se izogniti gubam okoli oči?

06. avgust 2023

Kako se izogniti gubam okoli oči?

06. avgust 2023
Foto: Spotlight/Launchmetrics

Kako se izogniti gubam okoli oči?

06. avgust 2023

Če ste pomislili na to, da imamo recept, kako preprečiti ali ustaviti staranje, naj vas takoj postavimo na trdna tla.

Gube in tanke linije, ki nastanejo s staranjem, mimiko obraza in sončnih žarkov, lahko seveda začasno zabrišemo z različnimi polnili in botoksom, a še preden postanete z injekcijami ‘na ti’ in svojo kožo zaupate plastičnim kirurgom, upoštevajte spodnje nasvete, kako lahko preprečite njihov nastanek.

Koža okoli vek je najtanjša in zato tudi najbolj občutljiva. Zaradi drgnjenja oči, ličenja in odstranjevanja ličil ter seveda starosti in izpostavljanju zunanjim dejavnikom, se koža raztegne in veke postanejo povešene.

Odstranjevanje ličil

Na staranje ne morete vplivati, lahko pa poskrbite, da si oči ne boste drgnili in boste uporabljali nežne izdelke, ki ne dražijo kože ali oči. Uporabite odstranjevalec ličil, ki omogoča enostavno odstranjevanje in je posebej narejen za predel oči. Ne odstranjujte ličil s čistili za obraz, posebej pa bodite pozorni na odstranjevanje vodoodpornih ličil, saj morate zanj izbrati dvofazne odstranjevalce.

Pri odstranjevanju ne pozabite, da morate izdelek nanesti na vato oz. še bolje pralne bombažne krpice, ki so tudi okolju bolj prijazne, ter krpico za nekaj sekund položiti na oko, da se ličila raztopijo. Nikar ne drgnite ličil, saj si boste poškodovali tudi trepalnice.

Foto: Spotlight/launchmetrics

Zaščita in nega

Naj kar na začetku povemo, da je zaščitni faktor obvezen, prav tako nošenje sončnih očal, s čimer se zavarujete brez škodljivimi UVA in UVB žarki. Uporabite čim višji faktor ter ne pozabite kreme ponovno nanašati večkrat čez dan. Retinol je v boju proti gubam eno najmočnejših orožij, zato izberite negovalne izdelke, ki ga vsebujejo. Nanašajte jih nežno in s tapkanjem, saj drgnjenje poškoduje povrhnjico kože.

Foto: Canva

Tretmaji in navade, ki naredijo več škode kot koristi

Po besedah dr. Kami Parsa, plastičnega kirurga, ki mu zaupajo mnogi zvezdniki, voskanje obrvi raztegne tanko zgornjo veko. “Raje izberite druge tehnike odstranjevanja dlačic oz. oblikovanja obrvi kot sta nitkanje in puljenje,“ pravi.

Dodaja, da je najbolj pomembno, da ne ignorirate izdelkov, ki dražijo vašo kožo. “Ogromno mojih pacientov nenehno uporablja isto ličilo, črtalo za oči, serum za trepalnice ali podaljšane trepalnice, čeprav jih to moti. Kronično draženje vpliva na vaše veke in povzroči temne kolobarje, očesne vrečke ali povešene veke.” Če nosite leče, z njimi ne spite in poskrbite za obdobja brez nošenja leč. Pri uporabi kontaktnih leč je ključna še uporaba kapljic za vlaženje oči.

Foto: Canva

Lepotni poseg, ki je neizogiben

Precej ljudi se spopada s povešenimi vekami, ki jih ovirajo pri vsakodnevnih opravilih, saj vplivajo na njihov vid. V tem primeru drugega kot lepotni poseg na žalost ne pride v poštev. V tem primeru sta na voljo dva posega, dvig obrvi ali pa blefaroplastiko dvig zgornje in spodnje veke. “Večina pacientov, ki se pritožujejo zaradi povešeniih zgornjih vek, pravi, da ne morejo več nositi ličil ali da jim nenehno govorijo, da so videti utrujeni,” pravi Parsa.

In čeprav služi denar s plastičnimi operacijami, je realen in objektiven, ko je govora o količini in pogostosti posegov s polnili, ki so sicer izredno priljubljeni. Meni, da so današnja težava prekomerno napolnjeni obrazi, zavajanje s strani proizvajalcev, da polnila trajajo le 6 do 12 mesecev ter dodaja da vsak posameznik ni primeren za uporabo polnil. Opozarja, da naj se vsi, ki se odločajo za lepotne posege, najsi bo to blefaroplastika ali lepotni posegi s polnili, pred posegom dobro informirajo in posvetujejo s strokovnjaki.

Avtor
Piše

Katja Štravs

Style. Več novic