fbpx

Kako se izogniti suhi koži v hladnih mesecih?

Lepota, Novice, Prva stran

5 odličnih nasvetov!

Zima mnogim izmed nas povzroči nemalo težav pri ohranjanju lepe in zdrave kože. Mrzel zrak v kombinaciji s suhim vetrom poškoduje kožo in izsuši ličila, ki se odluščijo, ostane pa nam le »maskast« učinek. Raziskali smo, kako se lahko to zimo zavarujemo pred »zimsko« kožo!

1. Vključite vlažilnik zraka

Hladne temperature iz zraka izsesajo veliko vlage, zato je prostor bolj suh, kar  slabo vpliva na našo kožo. Vlažilnik zraka poskrbi, da ostane vlaga v zraku in celo izboljša stanje naše kože. Strokovnjaki predlagajo, da ohranite stopnjo vlažnosti med 30 odstotki in 50 odstotki. Uporabite ga lahko tako doma kot v pisarni!

2. Izbirajte pravilno hrano

V vaši shrambi naj bo čim več svežih kumaric, zelene solate in citrusov (saj je sezona mandarin), skratka hrane, ki bo vlažila vaše telo od znotraj. Izberite svežo zelenjavo z več hranilnimi snovmi in proteini, ne pozabite pa tudi na vnos lanenih in bučnih semen. Za hitrejšo obnovo celic in čistejšo kožo, naj na vašem krožniku pristanejo še sladek krompir, ohrovt in paradižniki.

3. Navlažite ustnice

Nihče izmed nas ne mara izsušenih, bolečih ustnic, ki pa so pozimi prej stalnica kot izjema. Svoje ustnice rahlo podrgnite z zobno ščetko enkrat do trikrat tedensko, nato pa nanje nanesite olje za ustnice. Zaščitite jih tudi z dnevno uporabo kvalitetnega balzama za ustnice. Nas je najbolj navdušil Nuxov balzam za ustnice, ki bo zadostoval za več mesecev uporabe.

4. Ličila odstranjujte z olji in čistilnim gelom

V hladnejših mesecih zamenjajte čistilne robčke in bombažne vate s produkti, ki ne le odstranjujejo ličil, temveč vašo kožo tudi navlažijo. Tudi če imate naravno mastno kožo, ki je nagnjena h aknam, lahko olja in čistilne gele uporabite le kot odstranjevalce ličil, nato pa nadaljujete s svojim običajnim produktom. Tako odstranite odvečna olja, ki pa ne zamašijo vaših por. Priporočamo pa vam, de se izognete čistilnim penam.

5. Uprite se dolgim, vročim prhanjem

Bolj kot so dnevi hladni in mrzli, dlje si želimo prhati pod vročim tušem, a žal to naši koži ne koristi. Kombinacija močne vode in vročine koži poruši ravnotežje proizvajanja normalne količine olja, kar pusti vašo kožo suho in iritirano. Prhanje naj bo kratko, pod mlačno vodo, po njem pa jo takoj namažite z dobro vlažilno kremo.

6. Vlažite kožo že prej

Vlažite, vlažite in vlažite! Kožo že pred decembrom vlažite večkrat dnevno, saj jo boste tako pripravili na zimski »šok«. Uporabljajte kreme, ki imajo visoko hidratantno vrednost in vsebujejo olja, kot so kokosovo olje in karitejevo maslo. Seveda pa ta nasvet ne velja le za predel obraza, temveč za celotno telo.

Upamo, da smo vam pomagali z nasveti!

vir: The EveryGirl


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam