fbpx

Kako se NE zrediti med pazniki?

Fit, Lifestyle, Prva stran

Da ne bomo v novo leto odšli z odvečnimi kilogrami …

Naslednja dva tedna bodo mize obložene s kulinaričnimi dobrotami in samo super junak bi se lahko odpovedal prazničnim piškotom, ki jih naredi njegova mama ali pa pečenem krompirčku s tisto prav posebno omako, za katero recept pozna samo babica. Vendar pa moramo paziti. Nobeden izmed nas ne želi iti v novo leto z odvečnimi kilogrami, ki ne bodo izginili tako kot božične lučke s smrekice v dnevni sobi. In kaj narediti, da boste ostali na isti konfekcijski številki?

Tehtajte se dvakrat tedensko

Prevzemite kontrolo nad svojo težo. Dvakrat na teden zjutraj stopite na tehtnico in spremljajte svoje kilograme. Veliko lažje boste ukrepali, če boste takoj opazili odstopanje. Včasih se en kilogram ne pozna, se ga je pa kar težko znebiti.

Telovadite, telovadite in še enkrat telovadite

Gibanje med prazniki je še toliko bolj pomembno. Zaradi višjega vnosa kalorij je potrebno tudi več ali vsaj enako kot med letom telovaditi.

Jejte hrano, ki vam res paše

Mize bodo obložene z različnimi dobrotami, vi pa se odločite res samo za tiste jedi, ki vam vzbujajo največ apetita. Preskočite predjed in takoj preidite na meso in krompir, če si to želite. Tako se boste izognili nepotrebnemu vnosu kalorij, ki vam tako ali tako ne “pašejo” toliko.

Pravilo treh ugrizov

Ni potrebno, da se v celoti odpoveste sladicam, a vseeno bodite pozorni. Poskusite pravilo “treh ugrizov”. S prvim ugrizom boste sladico poskusili, z naslednjim boste zadovoljili svoje brbončice in v njem uživali, tretji ugriz pa je nagrada.

Spijte kozarec vode

Pred vsakim obrokom oziroma prazničnim obedom spijte velik kozarec vode. Tako boste zmanjšali potrebo po večji količini hrane pa še ostali boste hidrirani in tako poskrbeli za boljšo in hitrejšo prebavo.

Foto: Pinterest


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam