fbpx

Kako se po naravni poti znebimo podočnjakov?

Lepota, Novice, Prva stran

Največji borci proti podočnjakom niso samo korektorji, ampak tudi stvari, ki jih najdemo v kuhinji.

Podočnjaki so ena izmed največjih lepotnih težav, ki lahko nastanejo zaradi različnih dejavnikov. Koža okoli oči je zelo tanka in je bolj podvržena pigmentaciji in prav zaradi tega se na tem delu obraza najprej pozna utrujenost, ki povzroča podočnjake.

Poleg utrujenosti, neprespanosti ali preveč dela za računalnikom, so podočnjaki lahko tudi znak zdravstvenih težav, kot so na primer bolezni srca, ledvic jeter ali ščitnice, lahko pa so samo genetska posledica.

oneill_summer_2012_swimwear_6

Največji borci proti podočnjakom niso samo korektorji, ampak tudi stvari, ki jih najdemo v kuhinji. Ob predpostavki, da ima narava zdravilo za vse, vam predstavljamo nekaj načinom, kako se poste po naravni poti znebile te nadloge.

SVEŽE KUMARE
Rezine svežih kumar zelo hitro in učinkovito rešujejo težave s podočnjaki in so ena izmed najbolj priljubljenih in najcenejših rešitev. Kumaro narežite na rezine in jih za pol ure ohladite v hladilniku. Ohlajene rezine si dajte na oči za 10-15 minut in kumare vam bodo tako zmanjšale zabuhlost in osvežile kožo okrog oči

LIMONIN SOK
Iztisnjen limonin sok postavite za nekaj časa v hladilnik (30 minut), vanj pomočite bombažne blazinice oz vato, ki jih na očeh pustite delovati 10-15 minut. Po tem, ko odstranite vato, si oči izperite z vodo. Limonin sok vsebuje veliko vitamina C, ki je zelo koristen v boju proti podočnjakom in zabuhlosti. Vitamin C se zato nahaja tudi v številnih kremah, ki so na prodajnih policah. Postopek izvajajte le 2-3- krat tedensko, da ne bi preveč razdražili zelo občutljivo  kožo okoli oči.

Two glasses of home made iced cold lemonade and pitcher on hot summer. Copyspace

KROMPIR
Krompir je poleg sveže kumar, en izmed najljubših živih, ko je govora o borbi proti podočnjakom. Krompir narežete na kolute ter ga za 10-15 minut postavite v hladilnik, nato pa jih položite na oči ter pustite delovati 20 minut. Ta metoda je odlična predvsem za tiste, ki imajo vrečaste podočnjake, saj je zmanjšajo v trenutku. Za popolni učinke, postopek ponavljajte vsak dan, dokler vam podočnjaki ne izginejo.

HLADNA ŽLICA

Čeprav tu ni govora o živilu, je hladna žlica odlično orožje proti podočnjakom. Žlico ohladite v zamrzovalniku in jo vzemite ven, ko bo zmrznjena. Žlico položite na oči in tako držite nekaj minut. Ta metoda je zelo učinkovite, vendar tudi nelagodna. Če takšnega hlajenja in zbadanja ne prenesete, vam svetujemo, da se tej metodi izognite.

PARADIŽNIK

V kozarcu premešajte žlico paradižnikovega in limoninega soka. Zmes položite na podočnjake in jo pustite 10 minut, nato pa jo izperite z mlačno vodo. To metodo lahko uporabljate dvakrat dnevno, da boste prišli do želenega rezultata. Metoda je zelo učinkovita, saj paradižnik vsebuje snovi, ki posvetlijo kožo in tako zmanjšajo vidnost temnih kolobarjev.

Fresh-Tomatoes-Closed-up-on-wooden-background

Foto: Pinterest


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam