fbpx

Kako se pripraviti na sončenje brez posledic?

Lepota, Novice, Prva stran

Izpostavljenost naše kože sončnim žarkom brez predhodne priprave, imajo lahko tudi nezaželene posledice

Poletna vročina se nevarno približuje kar pomeni, da je sezona sončenja pred vrati. Izpostavljenost naše kože sončnim žarkom brez predhodne priprave, imajo lahko tudi nezaželene posledice, kot so rak in prezgodnje staranje kože. Zato je zelo pomembno, da kožo v najbolj vročih dneh ustrezno zaščitimo, da bomo lahko brezskrbno uživali na soncu.

sunčanje1
PILING
Piling bo odstranil odmrle kožne celice, koža bo postala gladka in sijoča ter bo tako omogočila boljšo učinkovitost izdelkov za nego in zaščito kože. Piling lahko pripravite kar doma iz medu, sladkorja in oljčnega olja, po želji pa lahko dodate eterično sivkino olje. Mešanico vtrite v telo, sperite z mlačno vodo in ponovite enkrat na teden.

PRAVILNA PREHRANA
Dobra priprava kože na sončenje, zahteva tudi kakovostno prehrano. Pred začetkom poletja je priporočljivo, da v telo vnesete čim več sadja in zelenjave. Breskve, lubenice, nektarine, korenje, paradižnik, bučke so živila, ki bo bogata z antioksidanti in beta karotenom. Idealen čas, da začnete s poletno prehrano, je mesec dni pred izpostavljanjem soncu.

HIDRATACIJA KOŽE
V poletnih dneh je izjemno pomembno, da je koža dovolj navlažena. Visoke temperature, sonce in morje, vodi do hitrejšega staranja, luščenja in suhe kože. V tem času uporabljajte več kreme za telo, seveda pa ne pozabite tudi na obraz.

beach-girl-inspo-spring-break-Favim.com-2783731

VNOS VITAMINA C IN E
Vitamina C in E ohranjata kožo elastično in mladostno. Prekomerna izpostavljenost soncu je največji sovražnih mladostnega videza.  Jejte več oreškov in jagod, različna semena in uporabljajte oljčno olje. Poleg tega, da oljčno olje uporabite v prehrani, ga lahko nanesete na telo in s tem še dodatno zaščitite kožo.

HLADEN TUŠ
Po sončenju topel ali vroč tuš še dodatno kožo izsuši, zato je po sončenju priporočljiv hladen tuš, saj tako ohladi spodnje plasti kože in s tem preprečuje nastanek aken, izpuščajev in ostalih škodljivih učinkov sonca.

mediterranean-shower-heads-and-shower-body-jets
ZAŠČITNA KREMA
Poletje je najbolj brezskrben letni čas, saj takrat vsi razmišljamo o tem, kako bi pobegnili na plažo in se, ob kozarčku koktejla, prepustili božanju sončnih žarkov. Kljub brezskrbnosti pa ne smemo pozabiti na zaščito pred soncem. V ponudbi, ki je na trgu zelo široka, smo se v uredništvu odločili za Eucerinov Sun Dry Touch prozoren sprej, z ZF 30, ki je namenjen občutljivi koži in celo koži, nagneni k aknam. Eucerin Sun Dry Touch prozoren sprej za zaščito pred soncem ZF 30 pa spodbuja biološko celično zaščito, da lahko pomaga od znotraj zaščititi kožne celice pred poškodbami zaradi sonca. Več si preberite tu.

69759_Sun_Spray_Dry_Touch_SPF_30_closed_PS


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam