fbpx

Kako se uspešne ženske spopadejo s ponedeljki?

Lifestyle, Novice, slider

V prispevku je izbranih nekaj najboljših nasvetov!

»V dnevu imate isto število ur kot Beyonce«

»Saj veste, iz omare poskusite pet kombinacij, zamudite službo, čez vrata greste v prvi kombinaciji, ki ste jo oblekle, vaša postelja pa se spremeni v sveto goro cunj! Življenje bo veliko lažje in manj stresno, verjemite.«

V prispevku sem izbrala nekaj najboljših nasvetov, ki jih premorem. Naučila sem se jih stežka, z rednimi akademskimi petnajstkami, razmetanim stanovanjem in veliko “ups” trenutki, vendar so moji dnevi danes bolj produktivni in mirnejši.

1. ORGANIZIRAJO

Prva točka, ki je tudi najpomembnejša. Organizacija je sicer ključna, vendar se zavedajte, da je življenje svojeglavo in ne bo vedno teklo kot po maslu. Življenjski učitelj Tony Robbins spodbuja z besedami; »Ne pritožujte se, če vam kaj ne uspe, to je del življenja! Ne »dajte« svoje sreče stran takoj, ko kaj ni po vaše. To je običajno, niste sami na svetu.« Organizacijo si lahko popestrite z modnimi rokovniki, koledarji in pisali. Na trgu je na tisoče organizacijskih pripomočkov za modne dive. Seveda pa ne pozabite stare klasike, samolepilnih listkov!« Če ste tehnološko naprednejše kot naša urednica Anja, vam bodo prav prišle tudi aplikacije za načrtovanje.

2. NAČRTUJEJO VNAPREJ

Tako oblačila kot obroke. Vem, sliši se kot znanstvena fantastika, vendar si boste zelo hvaležne! Ključ do zdrave prehrane med zaposlenim tednom je načrtovanje prehrane, saj je, ko nastopi lakota, prepozno. Verjemite, lačne sitnobe kot sem sama, se domači izogibajo v širokem loku. “Samo daj ji banano,” se zadere mama. Mnogi Youtube posnetki vas naučijo priprave obroka za delovni dan. Prav tako se lahko s pripravo outfita zvečer, izognete norišnici zjutraj. Saj veste, poskusite pet kombinacij, zamudite službo, čez vrata greste v prvi kombinaciji, ki ste jo poskusile, vaša postelja pa se spremeni v sveto goro cunj! Just do it! Življenje bo veliko lažje in manj stresno. Nasvet? Klik!

3. VEDO ZA KAJ DELAJO (IMAJO CILJ)

Prioritete so ključne. Uspešne ženske vedo, kaj je njihov cilj in ne delajo neproduktivno, saj si tako prihranijo energijo. Cilj je lahko dosežen z manj utrujenosti, če je smer dela prava. Ne izgubljajte časa brez potrebe. Družbena mentaliteta pri nas poudarja, da je treba le garati. Smisel življenja pa tiči v ravnotežju dela za neko strast in počitka. Za slednjega naj vas ne grize vest, saj vam vliva moči in inspiracijo.

4. ZNAJO REČI NE

V navezavi s prejšnjo točko se ne bojte  ljudem reči ne. Morda boste hitro občutili občutek krivde, vendar ga ignorirajte. Uspešne ženske ne ustrežejo vsem in ne opravljajo nalog drugih. Seveda to ne pomeni, da ne smete pomagati drugim, vendar v meri vaše volje. Poslušajte notranji glas, katere »projekte« sprejeti in katere je bolj zavrniti.

5. VSTANEJO ZGODAJ

Rana ura je zlata ura! Ste vedele, da so znanstveniki dokazali, da lahko prav vsak izmed nas postane jutranji človek? Potrebujete le malce dobre volje in navajanja. Organizem se bo hitro privadil spremembi, vaša raven energije pa bo višja. Uvedite eno uro spanca več in pojdite spat uro prej, vstanite pa zgodaj. Skrivnost mamic je, da vstanejo malce prej in pred začetkom delovnega dne odidejo na sprehod, si pripravijo zajtrk ali meditirajo. Naredite nekaj zase pred začetkom obveznosti in skočite v miren in daljši dan! 

6. ČAS ZASE

Skrivnost uspešnih žensk je zavedanje, da vse pride ob pravem času in zahteva svoj proces. Včasih želimo biti na neki točki svojega življenja prehitro in postanemo »požrešni« ob majhnih uspehih. Dajte si priznanja za majhne dosežke in jih ne pozabite, saj je sreča v majhnih stvareh. Ni potrebno delati brez predaha, ravno obratno. Odklopite se od dela in zadihajte. To je lahko joga, izlet v naravo, dobra večerja ali smeh s prijatelji. Sebe imejte najprej rade, kariera pa naj bo druga! Dela ne nosite domov in obratno, vse ima svoj čas, drugače boste vedno deloma prisotne.

7. ČAS KVALITETNO PORABIJO 

Pogosto se tudi sama zalotim v stavku: »Nimam časa še za to, preveč sem zasedena!« V veliki meri je to sicer res, vendar se spomnite slavnega reka: »Tudi Beyonce ima  v dnevu 24 ur!« Včasih se ne zavedamo, koliko časa porabimo za stvari brez pomena. Nedolžno visenje na Instagramu vzame ogromno časa! Uspešne ženske si čas organizirajo in ga ne zapravljajo brez potrebe. Preživite manj minut na telefonu in kar naenkrat boste imele v dnevu več časa!

Ponedeljki morda od sedaj ne bodo več tako zoprni, kajne? Komentirajte na Facebooku, če si še želite podobnih nasvetov!

Vir fotografij; Chrisella Lim, Google, Pinterest, TheEveryGirl


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam