fbpx

Kako si pričarati praznično vzdušje, ko niste razpoloženi?

Lifestyle, Novice, Prva stran

Preberite si pet trikov, s katerimi lahko enostavno pričarate praznično vzdušje!

»Na koledarju je kazalo 17. december, vsi so hodili naokrog v božičnih puloverjih in odpirali adventne koledarje, ki so bojda letos tudi lepotilni, ne samo čokoladni, sama pa sem po napornem tednu v sebi čutila nekaj, kar je bilo daleč od prazničnega duha. Zdelo se je, da se samo približuje datum, ko »naj« bi nastopil tisti popoln dan, imenovan Božič.

Edina stvar, ki me je opominjala, da se približuje, je bila Čopova ulica, kjer so trgovine z idilično okrasitvijo kar prosile, da v njih pustim nekaj denarja. Vse do umirjene nedelje, ko so vsi šli od doma in sem bila sama, nisem začutila čara dvanajstega meseca.

V pižami sem ob treh popoldne v mehkih zimskih nogavicah, ob šalčki čaja prvič zaslutila notranji mir, morda celo malce prazničnega duha ….to je to! Brez drame, s svečo in oguljenim CD -jem Roda Stewarta, sem uživala v svoji nedeljski družbi. Skuhala sem si krožnik svojih najljubših testenin, brez da bi kdo dajal opazke, kako jih spet jem!«

Praznični čas je sicer namenjen toplini in malim radostim, vsekakor pa je to tudi čas, ko pogosto občutimo pritisk, da mora biti vse popolno. Decembra pa nas ne obišče vilinski Božični duh, ki bi potresel nekaj bleščic na naš bančni račun, pospravil stanovanje ali skuhal božično večerjo, kjer so upoštevane vse želje, se pravi, pecivo iz brezglutenske moke, bio zelenjava in tri vrste glavne jedi. Kako je lahko letos drugače?

Preberite si pet trikov, s katerimi lahko enostavno pričarate praznično vzdušje!

1. Preprosta dekoracija!

Kdo pravi, da morate okrasiti vse prostore v hiši ali stanovanju? Dekoracija naj služi vašemu dobremu počutju in ne le gostom. Za pravo vzdušje potrebujete le dišečo svečko, dobro glasbo in udoben fotelj. Mi smo se zaljubili v glasbeno ploščo Roda Stewarta, ki je kot nalašč za decembrske dni. Ko boste poskrbeli za vzdušje, si skuhajte svojo najljubšo večerjo ali si pripravite vročo kopel. Vzdušje zagotovljeno!

2. Družite se!

Namesto, da se s prijatelji dobite na dragi večerji v mestu, se dogovorite, da nekdo izmed vas posodi kuhinjo, ostali si razdelite sestavine, tretji pa naj se javi za pomivanje posode. Družabni večer ob peki piškotov ne stane veliko, zagotovo pa se boste sprostili in naklepetali. Medtem, ko se bodo piškoti pekli, lahko igrate družabne igre ali se odpravite v kavarno z družabnimi igrami v Ljubljani, Dobra Poteza.

3. Ne primerjajte se z drugimi!

Božična izdaja klasičnega, a zlatega nasveta. Med prazniki se pogosto primerjamo z drugimi. Če boste v prazničnih dneh brskali po družabnih omrežjih, boste naleteli na še več »srečnih« osebkov kot ponavadi, ki bodo objavili vsak družinski trenutek, gledanje božičnih filmov, postavljanje smrekice itd.

Zdelo se vam bo, da ste edini, ki ne sodelujete dovolj in ne uživate praznikov, čeprav bo to daleč od resnice. Predlagamo vam, da se za nekaj dni odklopite od družabnih omrežjih in raje uživate med vašimi prazniki, z dobro večerjo ali brez.

4. Poglejte božične epizode svoje najljubše serije!

Vsakemu izmed nas se je že zgodilo, da smo sredi julija gledali božično epizodo svoje najljubše serije. Specite si kokice in poiščite božične epizode svoje najljubše serije! Na našem seznamu so Friends, Gilmore Girls in Modern Family.

5. Naredite si svoje zatočišče!

Se še spomnite dni, ko ste kot otroci iz stolov in rjuh naredili improviziran šotor? Na Instragramu smo opazili, da se ta trend vrača, tokrat le v bolj estetski obliki! Ko ga naredite, povabite vanj na film še svojo ljubo družbo.

Upamo, da smo vam pomagali z nasveti, kako pričarati praznično vzdušje tudi takrat, ko se ne počutite ravno najbolje! Želimo vam sproščene in mirne praznike!

Vir foto: Instagram, TheEveryGirl


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam