fbpx

Kako si z družabnimi omrežji dvigniti samozavest?

Lifestyle, Novice, Odnosi, slider

Preberite naslednje nasvete!

Družabna omrežja pogosteje škodijo kot pa koristijo. Uporabniki prikažejo samo lepe trenutke, realnih življenjskih padcev pa ne. To vodi v primerjanje, kjer se mnogim ljudem zdi, da je trava vedno bolj zelena na drugem koncu. Pa veste, da lahko družabna omrežja uporabljate za pozitivno izkušnjo? Preberite naslednje nasvete!

Postavite si cilj

Preden se odločite brskati po Instagramu ali Facebooku se vprašajte, kaj je vaš cilj. Brezglavo brskanje po družabnih omrežij vzame le čas, pridobitev pa je bolj malo. Pomislite kaj si želite od izkušnje pridobiti. Želite izvedeti kaj počnejo vaši prijatelji? Se želite seznaniti z novimi modnimi trendi? Preden greste na splet vdihnite in se spomnite, da jih uporabljate za pozitivno izkušnjo, svetujejo pri TinyBudha.

Zavedajte se, da to ni pravi svet

Načeloma to vsi vemo, vendar nas (pre)mnogokrat zavedejo popolne postave, dovršena ličila in prelepa stanovanja , kar posledično vpliva na posameznikovo samozavest. Nižjo ali višjo, to je odvisno od vas samih. Ne primerjajte se z ljudmi na družabnih omrežjih, saj lahko to vodi do psihološko slabih posledic. Če se ves čas primerjate, je morda bolje, da z družabnimi mediji za nekaj časa prekinete ali pa njihovo uporabo zmanjšajte na minimum. Odstranite manekenke in fitness trenerje s svojega seznama sledenja, če vam ne denejo dobro. Namesto tega lahko sledite spiritualnim pozitivnim profilom.

qphiop6eaoqqvkm1ati80okm0enuzjcwa6vuz642p3ilivaelanckv0f0ywfcq8zyoczv8fr0sxm5gngh9ivo4ebzwjd9a7emsth5tl9w61cyacpuaf94m0xrefox83rk

V tem času počnite stvari, ki vas zapolnijo, saj boste le tako odkrili svojo pravo ceno. Pojdite na sprehod v park, vendar pustite telefon raje doma ali pa si privoščite domačo večerjo, samo za vas. Zapomnite si, vedno se zdi, da imajo drugi več in so bolj srečni. Stvari poglejte z drugega zornega kota. Tudi vi verjetno objavljate le najbolj blesteče trenutke, o realnih življenjskih padcih pa ni ne duha ne sluha. To se dogaja vsem, vendar se pretvarjamo, da temu ni tako. Poglejte svoj profil z drugimi očmi. Verjetno tudi drugi uporabniki mislijo, da pri vas rastejo samo rožice.

Pred spanjem jih izklopite

Takoj, ko budilka zazvoni šest zjutraj, z enim očesom trdno spimo, z drugim pa že brskamo po našem »feedu«. Koliko všečkov in komentarjev sem dobila ponoči? Saj niste Jennifer Lopez ali Rihanna, za božjo voljo! Šalo na stran, fotografij sploh ne pogledamo dobro, saj za pet sekund vmes zopet »zakinkamo«. V glavi imamo samo to, da se moramo nujno seznaniti z vsem, kar smo zamudili. Zamudili pa niste nič, samo kup Instazajtrkov, ki so se med samim slikanjem shladili. Toplo priporočamo, da vsaj pol ure pred spanjem in po jutranjem bujenju pustite družabna omrežja pri miru. Zakaj? Vsak potrebuje čas zase, brez informacij, da se umiri. Pred spanjem vzemite v roke dobro knjigo, saj bo tudi vaš spanec bolj miren. Pred spanjem se vam v podzavest vtisne mir in ne fotografije tisočih ljudi.

naslovna1

Pravi namen

Izkoristite družabna omrežja za prvotni namen: druženje s starimi prijatelji in kreativnost. Se večkrat spomnite sošolke iz srednje šole, ki se je preselila v Kanado? Ali pa pogrešate najboljšo prijateljico? Pokličite jih in se podružite z njimi. To vam bo veliko bolje delo kot pa neskončno gledanje fotografij. Če ste kreativen tip človeka, svoj Instagram uporabite za umetniške ideje in se raje pozabavajte z njim. Prvotni namen družabnih omrežij ni bilo bahanje z novim avtom! Delite prijaznost in napišite kakšen lep komentar, vendar naj bo iskren in ne mehaničen z namenom, da dobite všečke nazaj. Življenje je veliko več kot ekran!

Foto: Pinterest


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam