fbpx

Kako spraviti svoj Instagram profil na višjo raven

Lifestyle, Novice, Prva stran

Poglejte si trike, ki jih lahko prenesete na svoj Instagram profil.

IMAJO TEMO

Tema je nekakšen vtis, ki ga dobite ob pogledu na določen profil. Najpogostejša je barvna.  Trenutno so zelo priljubljene bele, vendar jih je težko vzdrževati, saj se moramo tako »odreči« marsikateri objavi zabave s prijatelji ali novih čevljev. Poznamo še teme, ki se osredotočajo na aktivnosti npr. »travel« ali »food« tema. Nekateri posebne teme nimajo, ampak vsako sliko samo okvirijo, da izgleda profil bolj urejen. Pozor, teme so priporočljive za uporabnike, ki  to socialno omrežje  uporabljajo poslovno, npr. blogerje ali tiste, ki v tem vidijo veselje, drugače pa so lahko precej naporne. Priporočamo, da se v nasprotnem primeru s tem ne ukvarjate in uživate v deljenju fotografij lepih trenutkov s prijatelji in preostalimi uporabniki.

IMG_9951-720x480

PRAVILO ENEGA FILTRA

Najlažji  trik, da ustvarite urejenost oz. temo profila je, da pri vsaki temi uporabljate isti filter.Tako bodo vaše fotografije bolj usklajene. Namesto filtrov veliko uporabnikov samo spremeni nekaj nastavitev (contrast, shadow, saturation), ki jih nato uporabijo pri vsaki objavi. Priročna aplikacija, ki vam omogoči, da iste nastavitve vedno nanesete na  fotografijo je VSCO. Ta aplikacija ima prav tako skrito orodje vseh Instagramerjev, mrežo, kjer lahko že vnaprej vstavite fotografijo, ki jo želite naložiti na Instagram in tako preverite ali se bo skladala s shemo. Tako bo urejanje zagotovo lažje in ne boste motili ostalih uporabnikov s takojšnjim brisanjem objav.

Primeri:

Svetel, bel Instagram (klikni tu)
Melanholičen, siv Instagram (klikni tu)
Prelep food blog (klikni tu)

NE PRETIRAVAJO S KOLIČINO FILTROV

Znano je  pravilo, ki pravi, da po koncu urejanja fotografije, vse nastavitve znižate za 50%. Seveda ga ne moremo vzeti za strogo pravilo, lahko pa nam služi kot nekakšen smernik pri urejanju. Fotografije bodo tako izgledale naravno in ne bodo »pacaste«. Ne pozabite, da mora biti tudi količina filtra vedno enaka ali podobna, za učinek enakomernosti. Sedaj pa smo že začeli filozofirati, kajne?

DOBRA KVALITETA FOTOGRAFIJ

Zelo mamljivo je objavljanje fotografije norih nočnih pohodov s prijatelji, vendar to ponavadi niso fotografski vrhunci. Večina uspešnih Instagramarjev sledi načelu, manj je več. Slike naj bodo čiste in posnete na dnevni svetlobi. Najboljše je, če so posnete s kvalitetnimi DSLR fotoaparati, vendar je to, če smo iskreni, precej nedostopno, zato popolnoma zadoščajo tudi pametni telefoni, ki imajo danes že zelo kvalitetne kamere.

NE PONAVLJAJ LE ENEGA MOTIVA

Profil, na katerem bodo sami selfiji in le občasno kakšen drug motiv, npr. šopek, po vsej verjetnosti ne bo požel veliko zanimanja. Tukaj se lahko okvirno držite načela trojke; prva fotka selfi, druga narava, tretja, detajli. Seveda ga spremenite svojim potrebam in zanimanjem. Tako bo celoten profil zelo zanimiv.

MINUS PROSTOR

In še zadnji nasvetek, pravilo minus prostora. Minus prostor  je prostor, kjer fotografija ni »zasedena« z dodatki in malimi podrobnostmi, ampak z naravo, nebom, steno itd. Vaš Instagram bo v trenutku izgledal bolj prosfesionalno. Tako bo tudi lažje mešanje bolj podrobnih fotografij, saj se bodo lepše prelivale med sabo v shemi.

Snapshot
Vseh teh nasvetov ni potrebno jemati za strogo resno in jih lahko uporabljate po želji. Prvo pravilo je, uživajte! Morda se zdi na prvi pogled nekaj »nepomembnega«,  pa vendar je Instagram družabno omrežje z 500 milijoni uporabnikov, kjer se za posameznike odpirajo mnoge  poslovne in ekonomske možnosti. Mi bomo veseli, če nas poiščeš na Instagramu.

Primer minus prostora si oglej tu.

 

Foto: Instagram


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam