Kako ste pa vi praznovali dan Nutelle?

06. februar 2023

Kako ste pa vi praznovali dan Nutelle?

06. februar 2023
Foto: Žiga Kalan

Najslavnejši lešnikov namaz na svetu ima celo svoj dan: 5. februar je svetovni dan Nutelle.

Svetovni dan Nutelle se, tako kot povsod po svetu, praznuje tudi pri nas. Nekaj sto ljubiteljev tega slavnega lešnikovega namaza je uživalo v Nutellinih palačinkah z lešniki, jagodičevjem ter bananami.

Foto: Anže Vrabl
Foto: Anže Vrabl

Znana gastronoma, Bruno Šulman v Ljubljani in Sara Rutar v Mariboru, sta dokazala, da sta mojstra v dekoriranju palačink po Nutellinih receptih, oboževalci priljubljenega namaza pa so pokazali, kako zelo imajo radi Nutello in kako svojo ljubezen do nje delijo z najbližjimi.

Foto: Anže Vrabl

Oboževalci so z veseljem fotografirali svoje uživanje na Nutellinem druženju in pozitivno vzdušje s praznovanja hitro delili na družbenih omrežjih, kot to ob svetovnem dnevu Nutelle stori na tisoče oboževalcev širom sveta.

Bruno in Sara sta ljubiteljem Nutelle razdelila tudi originalne Nutelline recepte za palačinke, da bodo lahko vsak dan uživali v deljenju ljubezni do Nutelle z družino in najboljšimi prijatelji.

Foto: Anže Vrabl

Svetovni dan Nutelle se praznuje 5. februarja že od leta 2007, ko je ameriška blogerka, Sara Rosso, spontano sprožila slavnostni dan, da bi združila globalno Nutellino skupnost in proslavila strast do tega lešnikovega namaza na družbenih omrežjih. Svetovni dan Nutelle je globalni pojav, ko na tisoče oboževalcev deli svoje zgodbe in recepte s svetom.

Nutella se je rodila leta 1964 in se prodaja že 59 let. Priljubljeni lešnikov namaz proizvajajo v 11 obratih po vsem svetu, na voljo je v okoli 170 državah.

Style. Več novic