fbpx

Kako uporabiti čaj v lepotne namene?

Lepota, Novice, Prva stran

Ali ste vedeli …

Želite odpraviti nepravilnosti na obrazu, ali negovati lase na popolnoma naraven način? Ste vedeli, da vam pri tem lahko pomaga čaj?

 

Za posvetljevanje las – kamilični čaj

S pomočjo kamiličnega čaja lahko rahlo posvetlite lase. To nego si privoščite pred ali po umivanju las. Potrebujete 3 vrečke kamiličnega čaja in stekleničko z razpršilom.
Čaj skuhate kot običajno in pustite, da se ohladi. Ohlajeni čas zlijete v stekleničko z razpršilom in ga poškropite po celih laseh. Čez čas bodo vaši lasje postali rahlo svetlejši, postopek pa dnevno večkrat lahko ponovite, saj kamilice ne škodujejo lasem.

Za zmanjšanje podočnjakov – metin čaj

Namesto, da po uporabi zavržete vrečke metinega čaja, jih lahko uporabite za zmanjšanje podočnjakov oz temnih kolobarjev okoli oči. Dve vrečki pustite v hladilniku za približno pol ure, nato pa jih pustite delovati na očeh 15 – 20 minut in prepričani smo, da boste nad rezultati presenečeni.

Za odstranjevanje neprijetnih vonjav – cvetlični čaji (sivka, vrtnica, hibiskus …)

Čeprav to mogoče ne spada med lepotne rituale, vam bo ta nasvet verjetno kdaj prišel prav. Da bi ohranili svežino v kovčku, aktovki ali torbici je dovolj, če v njih pustite suho, neuporabljeno vrečko cvetličnega čaja in vaš problem bo rešen. Vsaka neprijetna vonjava bo izginila v le nekaj minutah, vaše stvari pa bodo čudovito dišale.

Foto: Pinterest


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam